• Pregleda: 3046

Sajam obrazovanja za maturante

Sajam obrazovanja za maturante

Sajam obrazovanja za sve maturante osnovnih i srednjih škola 19. i 20. aprila biće organizovan u fiskulturnoj sali srednje tehničke škole “Ivan Sarić”. Na sajmu će biti predstavljene srednje škole, visokoškolske ustanove i fakulteti, što je idelana prilika za sve maturante da pomognu sebi oko izbora daljeg školovanja. Ovo je šesti put da se organizuje sajam ovakvog tipa, a dodatnu podršku sajmu daje i subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovo je dobar način da škole prikažu plan i program njihovog rada, kao i mogućnosti koje oni nude. Većina mladi ljudi u tim godinama nije dovoljno zrela da sama odluči o daljem školovanju, pa im je svaka pomoć dobrodošla.

Nacionalna služba za zapošljavanje svake godine učestvuje na sajmu obrazovanja, a njihov cilj je da povećaju opšti nivo informisanosti učenika o obrazovnim profilima u subotičkim školama i fakultetima.

Na sajam obrazovanja su pozvani i učenici sedmih razreda, koji bi prema rečima organizatora sajma, trebalo na vreme da misle o daljem školovanju, ali i učenici srednjih škola, jer će svoje štandove imati i subotički fakulteti.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.