Komentara: 0
Pregleda: 1915

Sajam obrazovanja srednjih škola

07.05.2010. u 16:27h
Izvor: RTV Yueco
Sajam obrazovanja srednjih škola

Peti po redu sajam obrazovanja srednjih škola otvoren je u sportskoj sali Tehničke škole. Sajam na kome je učešće uzelo 11 srednjih škola i Nacionalna služba za zapošljavanje, biće otvoren do sutra. U organizovanim grupama sajam će posetiti svi učenici osmih razreda osnovnih škola iz Subotice. Organizator ovogodišnjeg sajma je Aktiv direktora srednjih škola.

O svom budućem pozivu osmaci su se mogli informisati na štandovima škola koje su nastojale da kroz informativni material i slikovit prikaz zanimanja iz svog programa, privuku što više budućih srednjoškolaca. Iako su neki već doneli odluku, neodlučnima će pri izboru pomoći susret sa bogatom paletom alata i proizvoda škola praktičnog usmerenja.

Otvarajući sajam, pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoltan Jegeš istakao je da mesta za upis u subotičkim školama ima 1922 dok je budućih srednjoškolaca tek 1483. Statistika pokazuje da budući srednjoškolci ne moraju da brinu, dok kada je o školama reč, u budućnosti ih čeka reorganizacija, prilagođavanje broju đaka i potrebama tržišta.

Doprinos profesionalnoj orjentaciji đaka pružila je i subotička filijala NSZ. Na pitanje osnovaca “Kuda dalje?” savetnici za planiranje karijere, pokušali su da im daju odgovor u skladu sa perspektivama zapošljavanja, znanjima, veštinama i interesovanjima.

Za razliku od prethodnih sajmova obrazovanja čiji je organizator bio grad Subotica, ove godine organizaciju je preuzeo Aktiv direktora srednjih škola. Tehnička škola obezbedila je prostor i infrastrukturu, dok su škole učesnice sopstvenim sredstvima opremile štandove. Sajam će biti otvoren do sutra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1915
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.