Komentara: 18
Pregleda: 4332

Rušenje obdaništa u Tokiju i izgradnja garaže?

26.05.2011. u 19:12h
Izvor: RTV Yueco
Rušenje obdaništa u Tokiju i izgradnja garaže?

Prema planu detaljnje regulacije kojim je obuhvaćeno i naselje Tokio predviđa se rušenje postojećeg obdaništa i izgradnja novog. Objekat treba da se sruši kako bi izgradila garaža kapaciteta 400 parking mesta. Stanarima u ulici Pavla Štosa i Šenoina najviše smeta rušenje obdaništa, jer se plaše da nikada neće biti izgrađeno.

Planom detaljne regulacije za deo prostora oivičenim ulicama Maksima Gorkog, Beogradski put, Blaška Rajić i Senćanski put predviđeno je rušenje obdaništa koje se nalazi u naselju Tokio. Stanari smatraju da u gradu ima previše započetih investicija, koje nikada nisu završene i da bi čelnici trebali da se tim pitanjima pozabave.

U Zavodu za urbanizam kažu da prema urbanističkom standardu na 70 metara kvadratnih korisne površine ide po jedno parking mesto. U naselju Tokio ima 50.602 metara kvadratnih površine i potrebno je 722 parkirališta. Nova garaža bi bila kapaciteta 400 parking mesta, što i dalje nije dovoljno.

Javna sednica komisije za planove održaće se sutra u 13 časova u Plavoj sali gradske kuće. Komisiji za sada je predato šet primedbi, od kojih je jedna peticija stanara u Mesnoj zajednici “Centar 3” koja sadrži oko 500 potpisa, a tri primedbe su podneli građani koji se protive izgradnji garaže.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4332
Povezane teme

obdanište

tokio

rušenje obdaništa

garaža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.