Komentara: 0
Pregleda: 1793

Rukometaši Spartaka večeras počinju novu sezonu u Super ligi

19.09.2014. u 11:38h
Izvor: Subotica.com
Rukometni klub "Spartaka Vojput" večeras počinje novu sezonu u Super ligi (SRLS) a u goste im dolazi ekipa Kolubare. Meč se igra u Hali sportova od 19 časova, a ulaz je besplatan.
Rukometaši Spartaka večeras počinju novu sezonu u Super ligi

Po ranije utvrđenom raspored Spartak je u prvom kolu trebao da gostuje u Lazarevcu, ali zbog lošeg stanja tamošnjeg sportske hale posle majskih poplava domaćini su blagovremeno tražili zamenu domaćinstva, tako da će Spartak večeras biti formalni domaćin, dok će to Kolubara biti u 10. kolu, odnosno tek naredne godine do kada bi trebalo da bude rešen problem sa njihovom sporskom halom.

U sezoni 2014/15 rukometnu superligu čini 10 klubova: Jugović, Železničar 1949, Partizan, Planinka - Prolom voda, Metaloplastika, Rudar, Crvena zvezda, Požarevac, Kolubara i Spartak Vojput + Vojvodina i Radnički koji se priključuju kroz plejof.

Rukometaši Spartak Vojputa u prvoj nedelji septembra osvojili su svoj prvi ovogodišnji trofej posle odigravanja 2. Memorijalnog turnira "Marinko Kelečević" koji je odigran u Sportskom centru "Šumice" kada su u finalu pobedili Partizan sa 25:23 (13:12).

Rukometaši Spartaka večeras počinju novu sezonu u Super ligi

Foto: Rukometni klub "Partizan"

Rukometaši Spartaka su se značajno pojačali tokom prelaznog roka i imaju visoke ambicije, zato im je vrlo bitno da počnu sezonu sa pobedom, a pogotovo što im se pruža prilika da to učine pred domaćom publikom. Pre nedelju dana svoju igračku karijeru je završio iskusni Petar Papić, koji je bio važan šaraf u rukometnoj mašini subotičkog superligaša, ali nova lica željna dokazivanja pokušaće da nadomeste njegov izostanak, makar kvalitetom za početak, a vremenom i iskustvom.

Trener Branislav Zeljković očekuje tvrd meč, ali isto tako nada se pobedi. Ovo je za ove ekipe prva takmičarska utakmica posle napornih priprema i Zeljković poziva na oprez i maksimalno koncentrisan pristup.

- "Ekipa kolubare je kvalitetan kolektiv sa mnogo iskusnih igrača, u velikoj su prednosti što su zadržali većinu igrača koji dugo godina igraju zajedno. Mi nismo još uvek došli do željene forme pa nam i odgovara da utakmicu počnemo na domaćem terenu, ali očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu igrat sve bolje. Vrlo je važno da budemo maksimalno koncentrisani i angažovani svih 60 minuta, a kao plod takvog pristupa očekujem pozitivan rezultat i pobedu." - izjavio je Zeljković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1793

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

spartak vojput

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.