Komentara: 7
Pregleda: 2388

Rukometaši Spartaka savladali Crvenu zvezdu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije (26:20)

04.03.2015. u 20:46h > 21:39
Izvor: Subotica.com
Lider Superlige, ekipa Spartaka, napravila je prvi korak u plasmanu u polufinale najmasovnijeg takmičenja - Kupa Srbije, pošto je večeras u subotičkoj Hali sportova savladala Crvenu zvezdu rezultatom 26:20 i sa prednošću od šest golova putuje na revanš u Beograd.
Rukometaši Spartaka savladali Crvenu zvezdu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije (26:20)

Subotička ekipa na ovom meču nastupila je bez standardnih prvotimaca Lojaničića, Čupića i golmana Vukovića, koji su ovaj susret propustili zbog povrede.

Gostujuća ekipa je u meč ušla vrlo motivisana iz više razloga - pamte još uvek meč iz novembra kada su Subotici pretrpeli poraz u 9. kolu Super lige, ali još više zbog toga što nisu uspeli da izbore plejof, pa su u Kupu videli svoju priliku da pored teške situacije u klubu ipak dođu do nekog trofeja u sezoni.

Gosti su bolje otvorili susret, poveli sa 3:1, ali već u 10. minutu Spartak je još jednom prikazao kvalitetnu igru i pokazao zašto je lider Super lige, jer je već tada imao prednost od 7:4. Posle perioda odlične igre domaće ekipe, gosti se u 17' minutu približavaju na samo gol zaostatka (10:9).

Rukometaši Spartaka prvi deo meča rešili su u svoju korist rezultatom 16:14, a u nastavku ne samo da nisu ispuštali prednost nego su je u sredinom drugog dela podigli i na +4 (45'), ali znatno oslabljeni gosti se nisu predavali.

Na deset minuta do kraja meča uzavrle su strasti na terenu i nervoza koja se osetila u oba tabora tokom čitavog meča eskalirala je na najgori mogući način - fizičkim sukobom igrača. Srećom razum je preovladao i veće neprijatnosti nisu se desile, te se posle par minuta prvi meč četvrtfinala Kupa nastavio.

Posle sagledavanja situacije glavni arbitar na meču isključio je Županjca koji je, ispostavilo se, dao najveći doprinos podizanju nervoze u napetom meču, pa su tako u 51' minut ekipe ušle sa omerom snaga 4:5 u korist gostujuće ekipe, što beograđani nisu uspeli da iskoriste.

Posle te situacije gosti su počeli da gube tlo pod nogama, a to je Spartak znao da iskoristi i zabeleži važnu pobedu od 6 pogodaka prednosti koja daje određeni optimizam, ali ne garantuje sigurnu pobedu u dvomeču.

Spartak Vojput - Crvena zvezda 26:20 (16:14)

U ekipi Spartaka i pored isključenja 10 minutak pre kraja meča ubedljivo najefikasniji je bio Županjac sa 9 postignutih pogodaka (7 u prvom delu), slede Kovačević sa 4, Katlak i Rakocija sa po 3, Distol i Jelić su se zaustavili na 2, dok su po jedan postigli Đekić, Knežević i Jovanović.

Do pobede u prvom meču ekipu Spartaka tokom svih 60 minuta nosila je podrška oko 1.000 gledalaca, među kojima je bilo četrdesetak pripadnika navijačke grupe "Marinci".

Rukometaši Spartaka savladali Crvenu zvezdu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije (26:20)

foto: RK "Spartak Vojput"

Revanš meč se igra 23. marta na terenu RK "Crvena zvezda".

U ostalim mečevima četvrtfinala Kupa Srbije desila se interesantna situacija u kojoj su praktično sve preostale ekipe izgubile prednost domaćeg terena, odnosno svi preostali susreti završeni su nerešeno, te će ona druga utakmica početi od "nule".

  • Partizan - Radnički 26:26 (13:14)
  • Sloga - Vojvodina 25:25 (11:8)
  • Spartak - Crvena zvezda 26:20 (16:14)
  • Železničar - Metaloplastika 27:27 (15:16) 

Trofej nacionalnog Kupa brane rukometaši niškog Železničara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 2388
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

spartak vojput

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.