• Pregleda: 1399

Rukometaši Spartaka poraženi od Jugovića (29:25)

Rukometaši Spartak Vojputa poraženi su sinoć u Kaću od Jugovića sa 29:25. Posle dva odigrana kola u grupi za ostanak u Superligi Spartak zauzima drugo mesto. Naredni meč Subotičani igraju na domaćem terenu u petak protiv PKB-a.
Rukometaši Spartaka poraženi od Jugovića (29:25)

U četvrtak i subotu odigrana su četiri meča plejofa Superlige, a za većinu Subotičana najzanimljivijem duelu Spartak je na gostovanju u Kaću tradicionalno neugodnom protivniku poražen sa 29:25 (11:12) i tako posle uvodne pobede protiv Morave Spartak je upisao svoj prvi poraz.

Pobednika je odlučila bolja igra domaćih u poslednjih desetak minuta meča kada su napravili prednost od nekoliko golova, koju su zatim održavali do kraja susreta. U ekipi Saprtaka najefikasniji je bio Pavlović sa 7 postignutih golova, dok su Knežević i Kovačević postigli po 4 gola.

U narednom kolu koje se igra u petak od 19 časova RK "Spartak" dočekuje ekipu PKB.

Na novoj tabeli u grupi ekipa koje se bore za opstanak u Superligi Spartak zauzima 2. mesto, odmah iza sinoćnjeg protivnika.

  1. Jugović - 11 pobeda 1 nerešena 4  poraza (23 boda)
  2. Vojput - 10 1 5  (21)
  3. Rudar - 10 0 6 (20)
  4. Kolubara - 8 3 5 (19)
  5. Napredak - 7 1 8 (15)
  6. Vrbas - 7 0 9 (14)
  7. Morava 4 1 11 (9)
  8. PKB 3 1 12 (7)

Sistem takmičenja u grupi za opstanak

Grupu za borbu za opstanak u Superligi čine ekipe koje su se plasirale od 5. do 12. mesta po završetku prvog dela takmičenja u SRLM, tako da ta grupa broji osam ekipa. Spartak je u regularnom delu sezonu završio na 5. mestu, na korak do plejofa. U plejofu se igra 7 utakmica.

U okviru grupe za opstanak takmičenje se nastavlja tako što se svi međusobno postignuti rezultati i osvojeni bodovi u prvom delu takmičenja, između ekipa iz te grupe, prenose, pa se na osnovu istih utvrđuje nova tabela ekipa u toj grupi, a dalje takmičenje se nastavlja po jednostrukom bod sistemu, tako što ekipe dobijaju takmičarske brojeve shodno redosledu na novoutvrđenoj tabeli (prva – broj 1 i dalje redom) i tako što se takmičenje dalje odvija po tzv. Bergerovim tablicama, kao završetak trostrukog bod sistema.

Po završetku takmičenja u ovoj grupi utvrđuje se konačan plasman od 7. do 14. mesta, a poslednje četiri plasirane ekipe prelaze, u narednoj takmičarskoj sezoni, u SBRLM.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.