Komentara: 1
Pregleda: 2089

Rukometaši Spartaka pobedom protiv Vrbasa (29:32) završili sezonu u Superligi

01.06.2014. u 10:08h
Izvor: Subotica.com
Sinoć je odigrano poslednje, 7. kolo, plejaut grupe u kojoj se igralo za opstanak u Super ligi. Spartak je gostovao u Vrbasu i savladao istoimenu ekipu sa 29:32 (18:13) i pobedom završio ovosezonski nastup u najjačoj srpskoj rukometnoj ligi, a od ranije i osigurao nastup i naredne sezone.
Rukometaši Spartaka pobedom protiv Vrbasa (29:32) završili sezonu u Superligi

Rukometni klub "Spartak" je već od ranije obezbedio opstanak u Super ligi, u prošlom kolu je dobio meč bez borbe, a sinoć gostovao ekipi koja nije mogla ni gore ni dole, tako da je i očekivan otvoren meč, bez kalkulacija. Bila je to prilika da značajnije minute prikupe onih koji su ih tokom sezone imali nešto manje, kako sa jedne tako i sa druge strane.

Bila je ovo relativno neobična utakmica i prvo poluvreme koje je Spartak izgubio sa 5 razlike, da bi u drugom zaigrali značajno angažovanije i efikasnije i tako do kraja prvo nadoknadili zaostatak, a zatim pobedili sa 3 pogotka razlike. Poslednja neizvesnost viđena je pri rezultatu 21:21, a onda je Spartak lagano stvarao prednost i održavao do kraja za konačni rezultat 23:32 u korist Subotičana.

Najefikasniji u ekipi Spartaka bio je Kneževića sa 8 postignutih pogodaka, zatim Jelić sa 7, Kovačević sa 4 i po 3 su postigli Čupić i Jovanović. Kod domaćih Miličić je postigao 7, a Perović 6.

Posle povratka u Super ligu rukometaši Spartaka odigrali su stabilno čitavo prvenstvo i samo jedan bod ih je dodelio da se upuste u borbu za trofej, ali taj bod umesto plejofa doneo je plejaut u koji je Spartak ušao sa velikom bodovnom prednošću i praktično već posle četvrtog kola obezbedio opstanak i i takmičenje u novoj sezoni u okviru najjače srpske rukometne lige.

Sada sledi zaslužena pauza, a onda i rekonstrukcija tima kako bi se podigao kvalitet i konkurencija za prvi tim, u želji da se u narednoj sezoni napravi još bolji rezultat.

Što se tiče plejofa, u toj grupi ostalo je da se odigra još jedno kolo, a trenutno na tabeli vodi Vojvodina sa 13 bodova, koliko ima i Radnički iz Kragujevca. U poslednjem kolu Vojvodina dočekuje Crvenu zvezdu, dok Radnički gostuje ekipi Železničara. Pobeda Vojvodine donela bi im šampionski pehar i odbranu prošlogodišnje titule.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2089
Povezane teme

rukometni klub spartak

spartak vojput

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.