Komentara: 0
Pregleda: 2418

Rukometaši Spartaka pobedom protiv Morave započeli borbu za opstanak (26:24)

11.04.2014. u 22:56h
Izvor: Subotica.com
Večeras je u Hali sportova u Subotici odigrano 1. kolo Superlige u grupi ekipa koje se bore za opstanak u najvišem rukometnom rangu Srbije, u kojem je Spartak savladao Moravu sa 26:24 (12:12).
Rukometaši Spartaka pobedom protiv Morave započeli borbu za opstanak (26:24)

Bolje otvaranje meča imali su gosti iz Velike Plane koji su napravili seriju od 5:1, ali Spartak je posle lošeg starta uspostavio ravnotežu na terenu i došao i do poravnanja rezultata u 18' minutu (8:8), a do poluvremena se praktično igrao gol za gol (12:12).

Rukometni klub "Spartak" je posle bolje igre u prvom delu drugog poluvremena uspeo da učini ono što su gosti u prvom delu i da napravi razliku od 5 golova u svoju korist (20:15), ali gosti su uspeli da iskoriste svoje prilike i pritisnu Spartak na dva gola razlike (22:20), ali domaći igrači, nošeni podrškom od oko 800 ljubitelja rukometa, uspeli su da održavaju prednost od dva gola do samog kraja.

Spartak Vojput - Morava (Velika Plana) 26:24 (12:12)

Najefikasniji kod domaćih bio je Distol sa 7 postignutih golova, zatim slede Knežević sa 6 i Jovanović i Ćupić sa po 4 postignuta gola. Kod gostiju Ilić je postigao 8, dok je jovanović postigao 5 golova.

U narednom kolu koje se igra za 7 dana, Spartak gostuje u Kaću ekipi Jugovića.

Sistem takmičenja u grupi za opstanak

Grupu za borbu za opstanak u Superligi čine ekipe koje su se plasirale od 5. do 12. mesta po završetku prvog dela takmičenja u SRLM, tako da ta grupa broji osam ekipa. Spartak je u regularnom delu sezonu završio na 5. mestu, na korak do plejofa.

U okviru grupe za opstanak takmičenje se nastavlja tako što se svi međusobno postignuti rezultati i osvojeni bodovi u prvom delu takmičenja, između ekipa iz te grupe, prenose, pa se na osnovu istih utvrđuje nova tabela ekipa u toj grupi, a dalje takmičenje se nastavlja po jednostrukom bod sistemu, tako što ekipe dobijaju takmičarske brojeve shodno redosledu na novoutvrđenoj tabeli (prva – broj 1 i dalje redom) i tako što se takmičenje dalje odvija po tzv. Bergerovim tablicama, kao završetak trostrukog bod sistema.

Po završetku takmičenja u ovoj grupi utvrđuje se konačan plasman od 7. do 14. mesta, a poslednje četiri plasirane ekipe prelaze, u narednoj takmičarskoj sezoni, u SBRLM.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 2418
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

spartak vojput

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.