Komentara: 1
Pregleda: 1757

Rukometaši Spartaka pobedom nastavili takmičenje u Super ligi

14.02.2015. u 21:49h
Izvor: Subotica.com
Večeras u Hali sportova odigran je meč 13. kola Super lige za rukometaše u kojem je Spartak dočekao i u neizvesnoj završnici savladao Rudar rezultatom 24:22. Ovo je prvo kolo u nastavku najjačeg domaćeg takmičenje u koje je Spartak ušao sa druge pozicije. U narednom kolu subotička ekipa gostuje u Kuršumliji.
Rukometaši Spartaka pobedom nastavili takmičenje u Super ligi

Posle tačno dva meseca pauze nastavilo se rukometno prvenstvo u Super ligi, a drugoplasirani Spartak večeras u Hali sportova dočekao je Rudar iz Kostolca. Odličan meč u kojem je Spartak većinu prvog dela diktirao svoj tempo, gradio prednost od samog starta, da bi na poluvremenu imao +4 (15:11).

U nastavku gosti iz Kostolca vrlo brzo poravnavaju na 15:15, sa psihološkom prednošću i agresivnim pristupom na loptu uspeli su u 12. moinutu meča i da povedu, a tada se borba vodila praktično do samog kraja. Smenjivale su se ekipe u vođstvu, ali ipak završnica je pripala srčanijoj ekipi Spartaka koja je što na znanje što na iskustvo uspela da u poslednjih 5 minuta da ipak uvede meč na svoju vodenicu, što je na kraju i značilo konačan trijumf nad Rudarom rezultatom 24:22.

U ekipi Spartaka najraspoloženiji za pogotke su bili Jelić i Đekić koji su postigli 13 pogodaka, a donekle ih je pratio Županjac koji je postigao četiri pogotka, sve sa linije 7 metara. Pored njih trojice u listu strelaca upisali su se i Čupić (3), zatim Kovačević i Lojaničić  sa po jednim preciznim šutom.

Kod gostiju mnogo je bolje bila raspoređena lista strelaca pa su tako Merdović, Petrović i Lomić postigli ukupno 16 pogodaka, dok su Nedeljković, Marjanović i Avramović postigli preostalih 6.

Utakmicu u Hali sportova posmatralo je oko 400 posmatrača.

U narednom kolu Spartak gostuje Planinki u Kuršumliji koja trenutno zauzima pretposlednje mesto na tabeli Super lige.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1757
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.