Komentara: 1
Pregleda: 2200

Rukometaši Spartaka bez titule i posle trećeg pokušaja

08.06.2017. u 21:45h > 09.06.2017. u 00:17h
Izvor: Subotica.com
Odigrao je Spartak prvo poluvreme minimalno ravnopravno sa Crvenom zvezdom, ali u drugom sve se raspalo. Zvezda je imala više sreće, znanja i iskustva i osvojila svoj peti trofej Kupa.
Rukometaši Spartaka bez titule i posle trećeg pokušaja

Do finala Spartak je na završnom turniru Kupa Srbije došao savladavši Dinamo (18:17), dok je Crvena zvezda bila bolja od Sloge (29:25).

Obe ekipe započele su meč energično i čvrsto. Beograđani su poveli u svom prvom napadu, a Spartaku je trebalo čak 5 minuta da izjednači, pre svega zbog večeras odlično raspoloženog Zlatanovića, golmana crveno-belih koji je skinuo nekoliko "zicera".

Iako su Beograđani važili za blagog favorita Spartak kao da je ušao sa više motiva i to se osetilo u svakom segmentu igre.

Nastavio je Spartak odličnim odbranama i kvalitetnim rešenjima da drži rezultat na svojoj strani veći deo prvog poluvremena, ali nije uspeo da se značajnije odlepi, napravi razliku i unervozi protivnika.

Posle perioda dobre igre Spartaka stigao je odgovor Crvene zvezde koja je nakon tri vezana pogotka u 23. minutu preuzela vođstvo (8:9), po drugi put na ovom meču posle 1:0. Nastavio je Spartak svoju igru, ali ponovo Subotičani nisu imali sreće sa realizacijom, tačnije sa poslednjim čovekom na putu do gola, koji je držao svoj tim u životu i spašavao njihove loše napadačke momente. Sa druge strane Abadžić u prvom poluvremenu nije bio mnogo zapažen, imao je tek nekoliko odbrana, što je bilo daleko ispod njegovog proseka. Treba napomenuti i da su "putari" propustili da iskoriste čak dva sedmerca, oba su "skinuli" zvezdini golmani. U ovom delu igre naistaknutiji je bio Đekić sa tri pogotka uz odlično učešće u svakom napadu svog tima.

Prvo poluvreme je završeno prednošću crveno-belih 11:10. Spartak je imao priliku u prvom napadu da još jednom poravna rezultat, ali već puno puta spominjani Zlatanović to nije dozvolio. Na drugoj strani odbranu je upisao i Abadžić koji je na sličan način intervenisao. Županjac je bio precizan u 35. minutu za 11:11.

Nervirao je Subotičane Zlatanović svojim volšebnim odbranama, pomalo uneo i nesigurnost, što su Beograđani iskoristili da u 38. minutu odu na +2 (13:11), a što je momentalno nateralo stratega Spartaka Slavišu Lakovića da zatraži minut predaha. Nakon dve tehničke greške Zvezde Spartak je za samo tridesetak sekundi prišao na -1, međutim to nije poremetilo crveno-bele koji su ekspresno ponovo otišli na +3 (16:13), na petnaestak minuta do kraja meča.

Šest minuta pre kraja, posle isključenja Spartakovog kapitena na dva minuta, Crvena zvezda je imala 17:14. Rakocija je atraktivno "poentirao" cepelinom za aplauze solidno popunjene hale u Gornjem Milanovcu.

Minut do kraja Nedić promašuje za minimalan zaostatak, kreće kontra Beograđana koji odlaze na +3. Radić je postigao poslednji pogodak na meču i postavio konačni rezultat 20:18 za Crvenu zvezdu koja je tako osvojila svoju petu titulu (1956, 1995, 1996, 2004, 2017).

Rukometaši Spartaka imaju za čime da žale i u ovom finalu jer Crvena zvezda nije pokazala neku klasu, ni kvalitet koji bi mogao da očara, ali nažalost propustili su šansu da u svom trećem finalu konačno podignu trofej i tu čast su, svojom lošom partijom u drugom poluvremenu, prepustili Beograđanima.

Crvena zvezda – Spartak Vojput 20:18 (11:10)

Sedmerci: Crvena zvezda 6 (4), Spartak 2 (0).
Isključenja: Crvena zvezda 10, Spartak Vojput 6 minuta.

Kretanje rezultata: 3:2 (9), 6:4 (13), 9:8 (24), 14:11 (43), 18:17 (58).

Crvena zvezda: Šotić 2, Pavlović, Mošić 2, Ćorović 4, Prodanović 1, Andrejević 1, Gačević, Ljubojević 5 (2), Ljubenović, Šćepanović, Zlatanović, Matičić, D. Babić 3, Kljajić, Leovac, A. Babić 2 (2). Trener: Nenad Peruničić.

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić 6, Radović 2, Perović, Mikić, Potpara 1, Medić, Delibašić 2, Petrović, Županjac 4, Jelić 1, Petrović, Rakocija 1, Abadžić 1. Trener: Slaviša Laković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2200
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.