Komentara: 4
Pregleda: 964

Rukomet: Spartak se pobedom oprostio do elitnog ranga

09.05.2022. u 11:22h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka pobedom su se oprostili od elitnog ranga takmičenja. Slavili su Subotičani u poslednjem kolu plejauta Superlige protiv Jugovića iz Kaća rezultatom 27:26. Iako su imali sve vreme veliku prednost u završnici su se opustili i doveli utakmicu u neizvesnost, ali osam sekundi pre kraja Miskin je rešio pitanje pobednika pogotkom sa sedam metara.
Rukomet: Spartak se pobedom oprostio do elitnog ranga
Foto: Arhiva

Jugović je poveo sa 2:0 golovima Regodića i Minkova i stečenu prednost uspevao da sačuva dobrom odbranom sve do osmog minuta kada su Subotičani smanjili pogotkom Milunovića, a potom brzim golom posle kontre preko Vještice poravnali rezultat. Nakon velike borbe od 11. minuta Spartak je prokrenuo rezultat u svoju korist. Odličnom i efikasnom igrom u napadu uz borbenu odbranu Subotičani su stekli prednost od 8:4 posle 20. minuta. Do kraja prvog dela se vodila borba gol za gol. Nisu ispuštali domaći igrači stečenu prednost i na pauzu se otišlo uz dva gola u korist Subotičana – 13:11.

Nastavak meča Spartak je otvorio sa dva gola. Prvo sa sedam metara, a potom nakon oduzete lopte i brze kontre Uroš Radosavljević dva puta trese mrežu Jugović za 15:11. Smanjuju Kaćani golovima Rodića i Mirića, ali Radosavljević ponovo vraća Spartak na pus četiri, a Sergej Miskin se pobrinuo da na semaforu u 36. Minutu bude pet razlike u korist domaćina 18:13. Predrag Rodić smanjuje na 18:14 i Jugović polako kreće da topi prednost Subotičana. Nekoliko brzih kontri i propust odbrane dali su gostima priliku da se pet minuta pre kraja približe na gol razlike. Realizovao je Radosavljević sedmerac za 26:24, ali  David Pešić ponovo smanjuje, a Momčilović donosi izjednačenje dva minuta pred kraj. Imao je Spartak priliku da ponovo dođe do prednosti i možda meč reši u svoju korist, ali je golman Andrić odbranio udarac Urošu Radosavljeviću sa sedam metara. Nisu gosti iskoristili napad, a onda osam sekundi pred kraj novi sedmerac  za Spartak i  Sergej Miskin postavlja konačnih 27:26 za Subotičane i pobedu  za oproštaj od elite.

Spartak – Jugović 27:26 (13:11)

Spartak: Vojvodić, Mrvović  5, Miskin 5, Milunović  1, Ivić, Vještica 2, Potpara, Spremo 1, Radosavljević 11, Simić, Vukadinović  1, Tasić  1, Vuković.

Jugović: Momčilović  3, Dragoljević  3, Grozdić, Rakić, Rodić  9, Jelić, Regodić  2, Bursać, Minkov 1, Mirić 2, Radisavljević  3, Pešić  2, Šipka 1, Bozoljac  1, Andrić , Maksimović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 964
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.