Komentara: 0
Pregleda: 940

Rukomet: Spartak savladao Rudar (23:21)

19.11.2019. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka upisali su pobedu protiv Rudara rezultatom 23:21. Nakon preokreta u 13. minutu golom Šukića Subotičani su preuzeli vođstvo, bili u prednosti do samog kraja i zasluženo upisali nova dva boda.
Rukomet: Spartak savladao Rudar (23:21)

Prvi pogodak na meču 10. kola Superlige u Subotici, zabeležen je tek u 6. minutu i to se tresla mreža domaće ekipe. Nedeljković je doveo Rudar u vođstvo. Rezultat je poravnao Šukić, ali su gosti sa dva  vezana gola ponovo stekli prednost.

Trgli su se Subotičani, prvo je Pilipović smanjio, a potom Vuković izjednačio. Grešku Kostolčana iskoristio je Šukić i preokrenuo rezultat. Još u dva navrata gosti su uspevali da izjednače, ali su onda Vuković i Šukić, sa po dva gola, doveli Spartak u vođstvo od 10:6, da bi se na odmor otišlo uz prednost domaćina od pet golova – 13:8.

U nastavku meča Spartak je stigao do osam golova prednosti, ali se kasnije malo opustio i gosti su uspeli da prepolove zaostatak i dođu na 23:19, četiri minuta pre kraja meča. U 57. minutu Subotičani nisu iskoristili napad, kaznili su to Kostolčani i smanjili  na 23:20. Konačan rezultat postavio je Nedeljković postigavši svoj 10. gol na meču za 23:21.

Bila je to dramatična završnica, ali na sreću vremena suviše malo da gosti istope prednost domaćina i bodovi su pripali Spartaku. Za najboljeg igrača susreta proglašen je Nemanja Vuković, igrač Spartaka, koji je na utakmici protov Rudara mrežu zatresao osam puta.

Spartak – Rudar  23:21 (13:8)

Spartak: Bižić, Plipović 2, Papeš Bogosavljev, Ž. Peić Tukuljac 2, j. Peić Tukuljac, Kolundžić, Vuković 8, Oljača 1, Spremo, Kojadinović 2, Šukić 7, Đurović, Karan, Ilić, Galfi, Arđelan.

Rudar: V. Vuković, Tatari, Avramović, Murina 1, Nedeljković 10, Merdović, Panić 3, Ristić 1, M. Vuković, Mrvović 1, Despotović, Tica 2, Nedeljkov 3, Radisavljević.

U narednom kolu Spartak gostuje u Beogradu, gde će snage odmeriti sa ekipom Obilića.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 940
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.