• Pregleda: 1096

Rukomet: Spartak odbranio titulu memorijala "Drago Jovović" u Vrbasu

Rukometaši Spartaka osvojili su prvo mesto na turniru "Drago Jovović", održanom u subotu u Vrbasu, i tako odbranili titulu osvajača memorijala.
Rukomet: Spartak odbranio titulu memorijala "Drago Jovović" u Vrbasu

Vrbas je i ove godine bio domaćin tradicionalnog, sedmog po redu, memorijala "Drago Jovović" na kojem su pored domeće ekipe učestvovali Spartak, Novi Beograd i Jugović iz Kaća.

Subotičani su prikazali odličnu igru u oba susreta i zasluženo,  drugi put za redom,  podigli pehar pobednika.  U polufinalu tim Slaviše Lakovića bio je bolji od Jugovića i upisao pobedu rezultatom 26:21 gde se najviše istakao Uroš Kojadinović sa osam postignutih golova. Strahinja Petrović postigao je gol manje, dok je Ilija Petrović bio precizan čest puta.

Utakmica odluke o pobedniku pripala je Spartaku. Subotičani su bili bolji o d domaćina Vrbasa koji je u polufinalu sasvladao Novi Beograd i obezbedio učešće u borbi za pobednički pehar. Igrači Spartaka prikazali su izuetnu igru. Poveli su čak sa 6:1, ali je protivnik uspeo da smanji stečenu prednost. Do isteka prvog dela vodila se borba pa se na odmor otišlo pri rezultatu 14:14.

U nastavku je domaći tim prvi stigao do prednosti, ali je kratko trajala. Spartak je preokrenuo rezultat. Do kraja utakmice se igralo gol za gol. Istrajali su Subotičani i uz samo gol prednosti zasluženo trujufovali. Rezultat 30:31 doneo je još jedan pehar Spartaku.

Vrbas Petrol - Spartak 30:31 (14:14)

Vrbas Petrol: Klasan 6, Vujičić, Kovačević, Kilibarda 3, Samardžić 1, Bosančić 4, Jurakić, Roganović, Skuban 4, Regodić 3, Momić 1, Vojičić 4, Mirković 1, Milović 2, Elezović 1, Mali.

Spartak: Milutinović, Peić Željko 1, Peić Jovan, Šukić 8, Spremo, Kojadinović 1, Pjevalica, Karan 4, I. Petrović  7,   S. Petrović  1, Leovac 4, Stefanović  5, Arđelan, Raković, Obradović, Abadžić.

Po okončanju takmičenja uručeni su pehari najboljim ekipama, ali i priznanja pojedincima koji su se istakli. Iz redova Spartaka Ilija Petrović poneo je priznanje prvog strelca turnira sa 13 postignutih golova. Uroš Elezović iz Vrbasa je najbolji igrač, a njegov saigrač Marko Jurakić izabran je za najboljeg golmana.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.