Komentara: 1
Pregleda: 1329

Rukomet: Prijateljski duel Spartaka i Rabotničkog u utorak

27.01.2020. u 09:32h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka, pod dirigentskom palicom trenera Slaviše Lakovića, počeli su pripreme za drugi deo šampionata, sa ciljem opstanka u superligaškom društvu, ali i plasman u Liga Kup. U utorak će Subotičani odigrati kontrolnu utakmicu i to sa makedonskim vicešampionom.
Rukomet: Prijateljski duel Spartaka i Rabotničkog u utorak

Pre dve nedelje rukometaši Spartaka počeli su prirpeme za nastavak prvenstva. Od samog početka krenulo se intenzivnim radom, a odigrane su i dve kontrolne utakmice gde je protivnik Subotičanima bila Vojvodina. Cilj je i ove sezone da se izbori opstana u eliti.

- Glavni cilj za nastavak prvenstva nam je da opstanemo u Superligi, da igramo Liga kup. Tim i dalje čine mlađi igrači. Tu su skoro svi iz prvog dela koji su izneli teško breme, došla su nova tri igrača, tačnije vratio se Aleksandar Kurteš pred kraj prvog dela. Došli su Aleksa Skubar i Miloš Ivić, a radimo na tome da bude još pojačanja kako bi ispunili zacrtano - kaže Boris Vuković, sportski direktor Spartaka.

Prvenstvo se nastavlja narednog vikenda, a prva utakmica je na programu u nedelju  2. februara. Spartak gostuje u Beogradu gde će snage odmeriti sa Crvenom zvezdom.

- Pripreme teku po planu, odigrali smo dve utakmice sa Vojvodinom, a u utorak nam dolazi makedonski vicešampion Eurofarm Rabotnik. Utakmica će se igrati u 19 časova. Do starta drugog dela trebalo bi da odigramo još jedan pripremni meč kako bi što spremnije dočekali borbu za bodove – objašnjava Vuković.

Prošle godine kompanija Vojput dosadašnji generalni sponzor se povukao, ali je borba nastavljena da Spartak i dalje funkcioniše u najboljem redu. I ove szone prvi deo prvenstva završen je na zadovoljavajućem nivomu. Subotičani su sekotirali na osmu poziciju sa 12 osvojenih bodova.

- Odlukom dosadašnjeg glavnog sponzora da se povuče prate nas male poteškoće, ali se nadamo da ćemo uspeti sve prebroditi. Uz saradnju sa  ljudima iz Gradske uprave koji su nam pomogli koliko je to bilo u njihovoj moći uspeli smo da iznesemo prvi deo šampionata, ali bi nam dobro došlo da svi oni iz grada koji su u mogućnosti i voljni su da pomognu klubu kao sponzori da nam se pridruže kako bi što uspešnije održali superligaški status. Ovaj grad, a i momci koji nose dres Spartaka zaslužuju da se takmiče u društvu najboljih - kaže sportski direktor subotičkog superligaša.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1329
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.