Komentara: 1
Pregleda: 2090

Rukomet: Arđelanova odbrana u dramatičnoj završnici za novu pobedu Spartaka

20.10.2019. u 17:43h
Izvor: Subotica.com
Nastavili su rukometaši Spartaka dobre partije i pred svojim navijačima slavili protiv Železničara iz Niša rezultatom 29:28. U dramatičnoj završnici istakao se golman Arđelan i dobrom odbranom sačuvao gol prednosti za nova dva boda.
Rukomet: Arđelanova odbrana u dramatičnoj završnici za novu pobedu Spartaka

Rukometaši Spartaka upisali su pobedu protiv Železničara iz Niša rezultatom 29:28 u okviru šestog kola Superlige Srbije. Domaći tim je imao prednost, ali su se gosti razuigarli u finišu i stigli do gola razlike. Na sreću dobro raspoloženi Arđelan u poslednjim sekundama odbranio je šut sa sedam metara i doneo radost ekipi.

Stekli su Subotičani prednost od 3:1, ali su se godti razigrali i napravli preokret rezulltata n 4:3. Nije dugo trajala radost Nišlija, Spartak je ponovo preokrenuo u svoju korist kod 10:9.Dobra odbrana domaćina i greške u napadu Železničara bile su dovoljne da se na odmor ode uz prednost od tri gola u korist Subotičana – 14:11.

Nastavak meča doneo je veliku borbu. Iako je Šukić postigao četiri gola i održavao prednost svog tima, Nišlije su stigle do izjednačenja 21:21. Uspeli su ponovo domaći igrači da konsoliduju redove i da zaigraju mnogo bolje, kako u napadu tako i u dobrani. Spartak je bio u plusu dva gola petnaestak minuta pred kraj. Održavali su domaći igrači tu perdnost sve do 58. Minuta kada je Karan povećao na plus tri 29:26. Međutim, završnica je bila mnogo dramatičnija i neizvesnija nego što se očekivalo. Nišlije su iskoristile greške domaćeg tima i smanjile na 29:28, a onda su u poslednjoj sekundi bile u prilici za sa sedma metara poravnaju rezultat za poedlu bodova. Istakao se  golman Spartaka Stefan Arđelan odbranivši šut Spasenića i pobeda je pripala Subotičanima.

Spartak – Železničar 29:28 (14:11)

Spartak: Bižić, Pilipović 5, Ž. Peić Tukuljac 2, J. Peić Tukuljac, Kolundžić, Vuković 4, Milisavljević, Oljača 2, Spremo 1, Kojadinović 2, Pjevalica, Šukić 9, Đurović 1, Karan 3, Ilić, Arđelan.

Železničar: Matović, Radivojević, Milovanović 2, Stanojević 5, Petrović, Radivojević 4, Milosavljević 1, Stošić, Spasić 1, Stojanović 6, Jevtić 5, Potkonjak, Stojanović, Pavlović 4, Kocić.

Spartak u narednom kolu gostuje Proleteru u Zrenjaninu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2090
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.