Komentara: 5
Pregleda: 3635
Foto

Rotari klubovi donirali opremu vrtiću i dronove školama

21.09.2021. u 17:09h
Izvor: Subotica.com
Rotari klubovi u Srbiji uručili su danas dronove direktorima 15 subotičkih osnovnih škola, koje će učenici 5. i 6. razreda koristiti u sklopu nastave informatike, dok su vrtiću Predškolske ustanove "Naša radost" donirali mobilni nameštaj i IKT opremu iz Global granta "Godine uzleta", po programu Ministarstva prosvete.
Rotari klubovi donirali opremu vrtiću i dronove školama

Nastavljajući saradnju sa Ministarstvom prosvete, a na osnovu potpisanog Memoranduma "Za lepšu školu", Rotari klubovi u Srbiji pokrenuli su akciju za nabavku dronova za osnovne škole, kako bi učenje programskih jezika "skreč" i "pajton", koji su predviđeni nastavnim planom i programom informatike za učenike 5. i 6. razreda, učinili lakšim i zanimljivijim. Po rečima Danila Ljevnaića, bivšeg guvernera Rotari distrikta Srbije i Crne Gore, ovom prilikom je sakupljeno 117.200 dolara i nabavljeno 670 dronova za osnovne škole u velikom broju gradova, među kojima je i Subotica.

- Na ovaj način pomažemo edukaciji dece u 5. i 6. razredima osnovnih škola da budu u koraku sa svetom, da uče digitalnu pismenost, a dronovi su najbolje moguće sprave sa kojima deca neposredno ulaze u sferu programiranja i uveren sam da će ova akcija dati rezultate - rekao je Ljevnaić.

Rotari klubovi donirali opremu vrtiću i dronove školama

Rotari klubovi donirali opremu vrtiću i dronove školama- Čak 15 subotičkih škola je danas dobilo dronove, a u oktobru ili novembru je predviđena dodela robota onim školama koje su se izjasnile za taj deo programa. Sami dronovi su, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, opremljeni integrisanim softverom za korišnjenje programa "skreč" i "pajton" i oprema koja je sada isporučena je zapravo nešto što će se koristiti u redovnoj nastavi dece u školama - kazao je Tihomir Vasiljević, sekretar Rotari kluba Subotica.

Donaciji je prethodila i edukacija nastavnika informatike i tehnike i tehnologije iz Subotice, Sente, Kanjiže, Ade, Sombora, Bačke Topole, Kule i Čoke, koja se održala u svečanoj sali Gradske kuće, kako bi doniranu opremu uspešno implementirali u nastavni plan i njome rukovali.

Rotari klubovi donirali opremu vrtiću i dronove školama

- Svaki poklon koji dobijemo, a ovo je jedan vrlo vredan poklon, za naše učenike će značiti mnogo u praktičnom radu, gde će se oni na časovima tehničkog ili informatike dodatno obučavati, gde će im časovi biti zanimljiviji, tako da je ovo jedan lep gest i zahvaljujemo se na ovoj donaciji - poručio je Pajica Bašić, predsednik Aktiva direktora osnovnih škola u Subotici. 

Uz ovaj, Rotari klubovi u Srbiji danas su realizovali još jedan projekat, a to je opremanje vrtića Predškolske ustanove "Naša radost" mobilnim nameštajem i IKT opremom iz Global granta "Godine uzleta", po programu Ministarstva prosvete.

Rotari klubovi donirali opremu vrtiću i dronove školama

- Potisali smo ugovore sa 15 škola koje će dobiti dronove, a nakon toga idemo u "Našu radost", čiji vrtić će dobiti mobilne ormariće i opremu za informativno-komunikacione tehnologije, čime ćemo deci približiti najnovije trendove i omogućiti im da prate razvoj tehnologija i da se edukuju - kazala je Zagorka Panić, gradska menadžerka i pomoćnica gradonačelnika.

Projekat su finansijski pomogli Rotari Fondacija i rotarijanci iz Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Nosilac projekta je Rotari klub Sremska Mitrovica, a glavni inostrani partner je Rotari klub Kočani iz Severne Makedonije.

Izvor: Subotica.com
Uručenje dronova i potpisivanje ugovora o donaciji sa direktorima osnovnih škola iz Subotice Uručenje dronova i potpisivanje ugovora o donaciji sa direktorima osnovnih škola iz Subotice Uručenje dronova i potpisivanje ugovora o donaciji sa direktorima osnovnih škola iz Subotice Uručenje dronova i potpisivanje ugovora o donaciji sa direktorima osnovnih škola iz Subotice Uručenje dronova i potpisivanje ugovora o donaciji sa direktorima osnovnih škola iz Subotice Uručenje dronova i potpisivanje ugovora o donaciji sa direktorima osnovnih škola iz Subotice Uručenje dronova i potpisivanje ugovora o donaciji sa direktorima osnovnih škola iz Subotice Uručenje dronova i potpisivanje ugovora o donaciji sa direktorima osnovnih škola iz Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3635

Povezana vest

Povezane teme

poklon rotary kluba

donacija

rotari klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.