Komentara: 5
Pregleda: 2390

Rotari klub "Subotica" prikupio sredstva za stipendiranje đaka

14.09.2021. u 15:18h
Izvor: Subotica.com
U okviru manifestacije "Berbanski dani" na Paliću, Rotari klub "Subotica" organizovao je svoju tradicionalnu humanitarnu akciju "Plodovi humanosti" tokom koje su prodali 4.000 obroka, a prikupljeni novac iskoristiće za stipendiranje srednjoškolaca i studenata u ovoj školskoj godini.
Rotari klub "Subotica" prikupio sredstva za stipendiranje đaka

U akciji je učestvovalo preko 80 ljudi, kako članova Rotari kluba, njihovih porodica i prijatelja, tako i učenika Ekonomske škole "Bosa Milićević" i Udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "ZaJedno".

- Rotari klub "Subotica" je započeo sa praksom stipendiranja učenika 2010/11 godine. U proseku stipendiraјu 6 do 7 učenika godišnje, sa prosečnom stipendijom od oko 8.000 dinara na mesečnom nivou - ističu u ovom udruženju. - Zahvaljujući uspešno sprovedenoj humanitarnoj akciji ove godine, a to je sav prihod od prodaih obroka, nadamo se da će taj broj učenika biti iznad višegodišnjeg proseka.

Rotari klub "Subotica" prikupio sredstva za stipendiranje đaka

Kako su istakli iz Rotari kluba, veoma su zadovoljni ovogodišnjim odzivom na akciju, budući da je prodato 4.000 obroka, te da će uskoro raspisati konkurs za stipendiranje srednjoškolaca i studenata u školskoj 2021/2022. godini.

- Ovom prilikom se zahvaljujemo privatnim i javnim preduzećima, gradskim institucijama i ustanovama, medijima i, pre svega, građanima, koji su i ove godine podržali našu akciju i time učinili subotičkim srednjoškolcima i studentima obrazovanje lakšim i dostupnijim. Takođe, zahvaljujemo se i našim dugogodišnjim dobavljačima hrane i pića, i svima ostalima bez kojih ovaj događaj ne bi bio moguć - poručili su iz Rotari kluba "Subotica".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2390
Povezane teme

stipendije

humanitarna akcija rotari kluba

rotari klub subotica

stipendiranje

plodovi humanosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.