Komentara: 1
Pregleda: 2215

Rođendan Radio Subotice

28.11.2011. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
Rođendan Radio Subotice

Radio Subotica proslavila je 43 godine postojanja i rada. Tim povodom organizovane su humanitarne akcije, koncert Vojvođanske filharmonije i otvorena izložba likovne kolonije “Bucka Ganjo”. Radio Subotica rođendan proslavlja u trenutku nakon što je doneta medijska strategija koja predviđa da se njen osnivač – lokalna samouprava – povuče iz vlasništva.

Najstariji elektronski medij u gradu, Radio Subotica, trenutno zapošljava 47 radnika, ima tri redakcije – na Srpskom, Hrvatskom i Mađarskom jeziku, sa emisijama na Nemačkom i Bunjevačkom. Trenutno posluje kao javno preduzeće, a u nekoliko navrata njihova privatizacija je odložena.

Svoj 43-ći rođendan, radio Subotica proslavlja u trenutku kada je doneta Medijska strategija, kojom je previđeno da se lokalna samuprava, kao osnivač radija, povuče iz vlasništva. Akcionim planom Medijske strategije predviđeno je da se to desi u narednih nekoliko godina. Rukovodstvo Radio Subotice će se zalagati da se privatizacija obavi na taj način što će se kapital u vidu akcija podeliti radnicima, što pomenuta strategija i predviđa, a predstavnici lokalne samouprave su zauzeli stav da će ostati uz Radio Suboticu sve dok budu mogli.

43-ći rođendan Radio Subotice proslavljen je nizom kulturnih manifestacija. Između ostalog, upriličen je veoma posećen koncert Vojvođanske filharmonije i otvorena izložba lokovne kolonije “Bucka Ganjo”, koja takođe proslavalja jubilej – dve decenije postojanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2215
Povezane teme

Radio Subotica

vojvodjanska filharmonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.