Komentara: 4
Pregleda: 2671

Rezultati Arhus centra u Subotici

04.07.2011. u 16:40h
Izvor: RTV Yueco
Rezultati Arhus centra u Subotici

Danas se navršava četiri meseca kako je otvoren Arhus centar u Subotici. Do sada je otvoreno 41 Arhus centara, od kojih u Srbiji, Arhus centar Kragujevac i Regionalni Arhus centar Subotica.Ciljevi centra su uspostavljanje saradnje između lokalne samouprave i građana.

Građani se najviše žale na buku motora u centru grada, seču stabala, držanje kućnih ljubimaca i druge ekološke i komunalne probleme.Građani su dolazili da se interesu gde mogu da prodaju sakupljenu plastičnu ambalažu, kao i gde da je odnesu, kažu u Arhus centru.

Nedavno je u Moldaviji održan skup između predstavnika svih Arhus centara. U delegaciji iz Srbije bio je i menadžer Arhus centra u Subotici, Pavle Budimčević.

Grad Subotica treba da usvoji niz odluka i zakona vezanih za životnu sredinu.

Arhus centar se nalazi na Otvorenom univerzitetu gde su građanima na raspolaganju biblioteka sa ekološkim naslovima, uvid u zakone i propise iz oblasti zaštite životne sredine, mogućnost širenja informacija preko vebsajta, kao i korišćenje Interneta u cilju pristupa informacijama od značaja. Građanima su dostupni i informativno-edukativni materijali kada posete centar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2671
Povezane teme

arhus centar

pavle budinčević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.