• Pregleda: 5095

Revizija budžeta Skupštine grada Subotice pokazala višak

Ako ništa drugo, gradska vlast u Subotici je izuzetna po svojoj štedljivosti. To je potvrdio i izveštaj ovlašćene revizorske kuće iz Zemuna koja je pregledala završni račun grada za proteklu godinu i utvrdila u njemu višak sredstava.
Revizija budžeta Skupštine grada Subotice pokazala višak

Konsolidovani završni račun pokazuje da je u gradskoj kasi ostao višak od 247 miliona dinara, koji će naravno biti prebačeni u ovogodišnju kasu. Gradonačelnik Saša Vučinić, poznat po tome da je „tvrd na parama“ kada god mu se neko obrati za vanredne izdatke, pohvalio se da se prošle godine pažljivo trošio novac.

- Bili smo pažljivi, jer smo svesni krize, pa se bez obzira na mnoge političke, ali i koalicione pritiske, naša tvrdoglavost isplatila i sačuvali smo likvidnost gradskog budžeta - kaže Vučinić.

Ušteđeni novac će iti prebačen na iste pozicije, to jest za istu namenu za koju je i prošle godine bio izdvojen.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća, na kojoj je usvojen izveštaj o stanju u budžetu, raspravljano je još jednom o zahtevima predstavnika manjinskih zajednica da delegiraju svoje predstavnike u upravne odbore ustanova kulture koje su od značaja za određenu zajednicu, što im omogućava i Zakon o nacionalnim savetima.

Gradsko veće je međutim odbilo te predloge, uz obrazloženje da bi time grad ostao bez upravljačkih prava nad najvažnijim institucijama. Skupštini će uskoro biti predložena odluka po kojoj će svi nacionalni saveti na području grada moći da zajednički delegiraju samo po jednog člana u svaki upravni odbor.

Izvor: Dnevnik "Danas"

povezane teme

2
Ana Ras Odgovori
Da li to ima više veze sa štedljivošću ili nesposobnošću da se privuku investitori? mislite o tome...
bunjevac Odgovori
E sad, neznam zašto jaq ovog "predsednika" ič ne razumim ( al sam ovo lepi umixao ič i razumim )
a gde nestade onaj Rudolf Walter jel to rezultat tvoje "tv rdoglavosti" ili neznanja?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.