Komentara: 0
Pregleda: 1937

Revitalizuje se park u Bajmoku na Rati

03.04.2012. u 17:47h
Izvor: RTV Yueco
Revitalizuje se park u Bajmoku na Rati

Radnici Čistoće već uveliko uređuju nekadašnji park u Bajmoku na Rati. Pored ozelenjavanja u planu je i postavljanje novog urbanog mobilijara. Od 2000.godine nekadašnji park je bio površina koja je bila zarasla u korov i drugo rastinje. Park se prostire na površini od 5000 metara kvadratnih.

Radovi na uređenju parka u Bajmoku na Rati traju više od mesec dana. Radnici Čistoće su prvo morali da uklone sva osušena stabla i divlje rastinje i onda pripreme površinu za rekultivaciju i ozelenjavanje. U blizini se nalazi i obdanište tako da kada se uredi park deca će imati gde i da se igraju.

Zasađeno je 150 stablašica i 2000 sadnica ukrasnog šiblja. Radnici Čistoće će da obave kompletnu revitalizaciju parka.

U planu je i da se uredi nekadašnji Dom na Rati kako bi mladi i deca imali prostor za okupljanje.Park se uređuje u okviru programa koji finansira republički Fond za zaštitu životne sredine u vrednosti od 70 miliona dinara, a urediće se 32 parka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1937
Povezane teme

Bajmok

jkp čistoća i zelenilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.