Komentara: 0
Pregleda: 2661

Reprogram duga potreban za prodaju fabrike Bratstvo

08.05.2009. u 12:21h
Izvor: Agencija "Beta"
<p>Vlasnik beogradskog preduzeća Metaleks Žika Radivojević preuzeće subotičku fabriku vagona Bratstvo samo ukoliko Poreska uprava reprogramira dug Bratstva od tri miliona evra, kazao je danas predsednik &Scaron;trakačkog odbora Bratstva.</p>
Reprogram duga potreban za prodaju fabrike Bratstvo

Oko 350 radnika Bratstva u štrajku je od sredine februara zbog neisplaćenih zarada, a protiv vlasnika Vladimira Delića podnete su krivične prijave zbog finansijskih malverzacija.

Potencijalni kupac i predstavnici štrajkačkog odbora i sindikata Bratstva razgovarali su danas sa gradonačelnikom Sašom Vučinićem o načinu rešavanja problema u tom subotičkom preduzeću.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik štrajkačkog odbora Bratstva Marko Skenderović, dogovoreni su gotovo svi detalji za preuzimanje subotičke fabrike vagona, a gradonačelnik će posredovati u razgovorima sa poreskom upravom.

"Ako poreska uprava da zeleno svetlo za reprogram, imamo rešenje za Bratstvo. Gradonačelnik se obavezao da uputi dopis Vladi, a potencijalni kupac će razgovarati sa resornim ministrima", rekao je Skenderović.

Prema njegovim rečima, potencijalni kupac Bratstva traži da sadašnji vlasnik tog preduzeća Vladimir Delić potpiše dokument kojim garantuje da će se povući iz Bratstva.

"Delić mora potpisati da izlazi iz Bratstva, a potencijalni kupac je spreman da mu ispuni zahtev o isplati pola miliona evra", naveo je Skenderović.

Delić je tražio da mu potencijalni kupac Žika Radivojević ostavi u vlasništvo i dva vagona, vikendice na Paliću i stadion fudbalskog kluba Bratstvo, ali prema rečima Skenderovića, Radivojević nije spreman za to.

Radnicima Bratstva plate nisu isplaćivane od oktobra prošle godine, a nedavno su nezvanično saopštili da je finansijskim kontrolama utvrđeno da su ukupni dugovi Bratstva između osam i 11 miliona eura.

Skenderović je kazao da je ranije sa poveriocima postignut dogovor u okviru kojeg bi se oni odrekli kamata pod uslovom da im novi vlasnik isplati potraživanja u periodu koji će biti naknadno dogovoren.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2661
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.