Komentara: 0
Pregleda: 2306

Repertoar pozorišta "Kostolanji Deže" za januar

14.01.2020. u 15:01h
Izvor: Subotica.com
Tokom januara u pozorištu "Kostolanji Deže" igraće se četiri predstave, među kojima će se dva puta izvesti "Gustav je kriv za sve", predstava koja je premijerno izvedena u decembru.
Repertoar pozorišta "Kostolanji Deže" za januar

Pozorišni repertoar za ovaj mesec, otvoriće predstava "Mate Matišić: Anđeli Babilona" koja će se igrati u pozorištu "Kostolanji Deže" u ponedeljak, 20. januara, s početkom u 19:30 časova. Režiju predstave potpisuje Dino Mustafić, a u njoj igraju David Buboš, Emina Elor, Boris Kučov, Atila Meš, Gabor Mesaroš, Zoltan Molnar i Bence Salai.

Narednog dana, 21. januara, na programu će biti predstava Kokana Mladenovića "Gustav je kriv za sve", koja je premijerno izvedena 21. decembra. U centru pažnje predstave nalazi se Gustav, poznati lik mađarskog crtanog filma, sivi službenik, državljanin, radnik koga izrabljuju, idealista, sluga režima. To je sve Gustav, nekad i danas, a pitanje koje se nameće je u kojoj meri je odgovoran za promene ili stagnacije u društvu u kojem živi. U predstavi igraju David Buboš, Boris Kučov, Gabor Mesaroš, Imre Elek Mikeš i Krista Sorčik, a tokom januara publika će biti u prilici da ovu predstavu pogleda još jednom i to 28. januara.

Monodrama glumice Marte Bereš, u režiji Andraša Urbana, koja je dobila brojna priznanja i nagrade, igraće se 23. januara u pozorištu "Kostolanji Deže", dok je dan kasnije, 24. januara, na programu predstava "Dance Noir" Dore Barta. Predstava prikazuje "fatalni ples" žena kroz vreme, od mitološke priče Ovidija i Hesioda, koja ukazuje na veze među ljudima u današnja vremena. Prikazuju se male priče, s mnogo sarkazma i ironije, jer se mračna veza između muškarca i žene nije menjala milenijumima. U predstavi igraju Laslo i Zoltan Bajko, Katalin Gal, Ester Nađ, Levente Orban, Emilia Polgar, Laslo Sekrenješ i Atila Nađ Vereš.

Bjagajna pozorišta je otvorena radnim danima, na dan predstave i vikendom od 17 do 20 časova. Za više informacija i rezervacije možete pozvati na brojeve telefona 024/555-255, 024/531-991 ili 065/54-33-203.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2306
Povezane teme

predstava u pozorištu

pozorište kostolanji deže

pozorišna predstava

repertoar pozorišta kostolanji deže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.