Komentara: 2
Pregleda: 4635

Reorganizacija saobraćaja u regiji Subotica - Segedin

13.09.2013. u 15:39h
Izvor: RTV City
Zatvarajuća konferencija IPA projekta „Razvoj integralnog sistema javnog transporta u regionu Subotica-Segedin“ označila je kraj jednog projekta kojim se uvode poboljšanja u sferi saobraćaja između susednih gradova ali istovremeno i nastavak saradnje kroz druge IPA projekte u ovoj oblasti.
Reorganizacija saobraćaja u regiji Subotica - Segedin

Cilj projekta je bilo povezivanje sličnih sistema sa obe strane granice a prema rečima Tibora Fazekaša iz „Suboticatransa“, jednog od partnera u projektu,  realizovan je niz ciljeva koji sisteme treba učiniti kompatibilnijim. „Suboticatrans“ već godinama, zbog nivoa informacione tehnologije i tehničko-tehnoloških sredstava, nije mogao odgovoriti na zahteve a tek podizanjem tog nivoa stekli su se uslovi kvalitetnije saradnje sa Segedinom i učešća na drugim projektima.

„Krajnji rezultat je da život građana kroz konkretne ciljeve bude kvalitetniji. To smo postigli izradom studija koje govore o tome kako treba reorganizovati saobraćajne sisteme, kako ih treba efikasnije povezivati. Sa druge strane, kako nabaviti novu opremu za dispečerski centar, što smo u potpunosti i uradili. Zatim postavljanje displeja na stajalištima i niz drugih organizacijskih ciljeva kako pristupiti reorganizaciji određenih preduzeća koja se bave javnim prevozom.“ - izjavio je Tibor Fazekaš,  direktor Suboticatransa.

U autobuskom i železničkom saobraćaju postoji kvantitativna i kvalitativna potreba za razvojem a jedan od osnovnih problema je zadržavanje autobusa na graničnim prelazima što produžava vreme putovanja. Drugi problem je što dnevno svega par autobusa saobraća na liniji Subotica-Segedin.

„S jedne strane, predlažemo da se u autobuski saobraćaj uključe i novi granični prelazi, kao što su Bački Vinogradi-Ašothalom odnosno Đala-Tisasiget. Time bi smo izbegli duga čekanja na granici i uskoro se može očekivati otvaranje starog prelaza između Reska i Horgoša. Naš predlog je da se linijski dsaobraćaj izmesti na taj granični prelaz čime bi se izbeglo dugo čekanje.“ - izjavio je Imre Kerekeš sa Instituta za saobraćajne nauke Budimpešta

Istaknuto je da je potrebno ostvariti saradnju ne samo između „Suboticatransa“ i „Tisavolana“ odnosno državnih železnica Srbije i Mađarske nego i drugih autobuskih prevoznika poput „Severtransa“ i „Bečejprevoza“. Važno je da putnici na jednom mestu dobiju informacije i na srpskom i na mađarskom jeziku što se realizuje preko drugog IPA projekta, prekograničnog planera putovanja, koji je i nastavak realizacije ciljeva započetih projektom razvoja sistema javnog transporta.

Izvor: RTV City
Reorganizacija saobraćaja u regiji Subotica - Segedin Reorganizacija saobraćaja u regiji Subotica - Segedin Reorganizacija saobraćaja u regiji Subotica - Segedin Reorganizacija saobraćaja u regiji Subotica - Segedin Reorganizacija saobraćaja u regiji Subotica - Segedin Reorganizacija saobraćaja u regiji Subotica - Segedin Reorganizacija saobraćaja u regiji Subotica - Segedin Reorganizacija saobraćaja u regiji Subotica - Segedin
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4635
Povezane teme

Suboticatrans

tibor fazekaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.