Komentara: 25
Pregleda: 2371

Rekordna izdvajanja za socijalnu i dečju zaštitu

04.01.2024. u 10:29h
Izvor: Subotica.com
Za Program socijalne i dečje zaštite ove godine iz gradskog budžeta opredeljeno je 494 miliona dinara, što predstavlja povećanje od 6,6 odsto u odnosu na proteklu godinu.
Rekordna izdvajanja za socijalnu i dečju zaštitu

Iz gradske uprave ističu da je ovo najveće izdvajanje do sada za Program socijalne i dečje zaštite.

- Opredeljena su sredstva za ustanove socijalne zaštite i to pre svega, za Centar za socijalni rad gde su izdvojena sredstva za materijalnu podršku našim najugroženijim sugrađanima. Dakle, namenjeno je ukupno 21,7 miliona dinara za jednokratnu novčanu pomoć, izuzetnu i interventnu pomoć, kao i pomoć za ogrev za socijalno najugroženije Subotičane - objašnjava član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović i dodaje da na podršku grada i ove godine mogu računati ustanove koje brinu o najstarijim sugrađanima - Za uslugu "Pomoć i nega u kući", koju realizuje Gerontološki centar, opredeljeno je 70 miliona dinara.

Rekordna izdvajanja za socijalnu i dečju zaštituPo 55 miliona dinara izdvojeno je za programe Crvenog krsta i usluge koje pruža Dom za decu "Kolevka".

- Sredstva namenjena Domu "Kolevka" biće utrošena za potrebe funkcionisanja Dnevnog boravka za decu i Dnevnog boravka za odrasle, potom za Prihvatnu stanicu za decu i odrasle, za uslugu Stanovanje uz podršku. Opedeljeno je i 4 miliona za tekuće održavanje oba boravka u "Kolevci". Nastavljamo i da podržavamo programe koji se realizuju putem Gradske organizacije Crvenog krsta, odnosno Program narodne kuhinje, Privremeno prihvatilište za beskućnike, kao i javna ovlašćenja za Dobrovoljno davalaštvo krvi i Delovanje u nesrećama, a sredstva namenjena Crvenom krstu biće utrošena i za podelu paketa hrane i higijene najugroženijim sugrađanima.

Rekordna izdvajanja za socijalnu i dečju zaštitu

Za uslugu ličnog pratioca i personalnog asistenta ove godine izdvojeno je 100 miliona dinara.

Za jednokratnu novčanu pomoć trudnicama, roditeljski dodatak za prvo dete i za ostvarivanje prava na sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognutu oplodnju za prvo i drugo dete opredeljeno je ukupno 27,5 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 3 nedelje
Komentara: 25
Pregleda: 2371
Povezane teme

socijalna zaštita

budžet grada subotice

gradsko veće

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.