• Pregleda: 2973

Rekonstruisane dve visokonaponske trafo stanice

U rekostrukciju dve viskokonaponske trafo stanice „Subotica 1“ i „Subotica 2“, Elektroprivreda Srbije uložila je oko 3 miliona evra.
Foto: RTV Yueco
Rekonstruisane dve visokonaponske trafo stanice

Prilikom obilaska rekonstruisanih trafo stanica, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije, Milorad Grčić, rekao je da je Grad Subotica jedan od najvažnijih industrijskih centara na severu zemlje, te da je bilo neophodno da se obezbedi stabilno i sigurno napajanje električnom energijom.

- Grad Subotica je jedan od najvažnijih gradova i regiona i najbitnijih industrijskih centara u severnom delu Srbije. Za svaki industrijski razvoj je neophodno obezbediti infrastrukturu, a deo toga je i napajanje strujom - istakao je Grčić i podsetio da je trafo stanica Subotica 1 izgrađena 1959. godine, te da je sada prvi put rekostruisana - Do ove rekontrukcije  bila je samo popravljana i rešavani su samo trenutni kvarovi. Prvi put posle 59 godina ova trafo stanica je u potpunosti rekonstruisana i modernizovana, sa povećanim kapacitetom. Na taj način su obezbeđeni uslovi da novi investitori mogu da grade nove fabrike.

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković, zahvalio se Grčiću na poseti jer, kako je rekao, Suboticu decenijama unazad nije posetio direktor EPS-a. Proširivanjem energetskih kapaciteta, prema rečima Vučkovića, biće omogućeno stabilno snabdevanje korisnika iz naselja Aleksandrovo i Novi Žednik, ali i ekonomski razvoj grada.

- Kada pregovarate sa investitorima, vrlo ih zanima kakav je infastrukturni ambijent i snabdevanje strujom. Subotica ima budućnost i zahvalni smo Vladi Srbije i EPS-u  kao sistemu što su uvrstili Suboticu u svoje planove za rekonstrukciju, Subotica nije samo bogatija za nešto više od 350 miliona dinara, Subotica je sada bogatija jer ima osnov za svoj razvoj, odnosno ima dobre preduslove da se razvijamo i ekonomski i kao društvo - naglasio je Vučković.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Ptica trkacica Odgovori
Momak koji je poginuo na radovima na odrzavanju energetskog postrojenja ni reci? Ma da to je potrosni materijal koga to uopste zanima. Jos kad se uzme u obzir u cijoj je nadleznosti EPS sve je jasno.
Pera Odgovori
Šta je sa detetom od 20godina što je nastradao što o tome nema nikakvih informacija
voyager Odgovori
Koja gomila netacnosti i gluposti izecena na jednom mestu i to od ljudi koji bi morali i biti informisani i paziti da ne izvaljuju ovakve gluposti. Pregrst netacnosti je izneto, ali od danasnjih nazovi rukovodilaca se drugo ni ne ocekuje. E moj Grcicu, koja Subotica 1, koja 1959, kako nije bilo rekonstrukcija? Da trebalo je docekati naprednjake da rese nagomilane probleme od Josipa Broza do 2050. Gluposti, A tek "Subotica, jedan od najvaznijih industrijskih centara na severu zemlje...". Gospodine Grcicu, mali savet: Pogledajte godisnje izvestaje o poslovanju elektrodistribucije i prenosa u Subotici seamdesetih i osamdesetih godina. Ako nista drugo da bar budete informisani, a i iznenaditi cete se ako ih uporedite sa danasnjim kretanjima.
Pozdrav elektroprivredo, ode ti u nepovrat.
Realan
Svaka nesposobna bahata vlast početak istorije računa od sebe. Time anulira sve prethodno i sebe čini najsposobnijom, najvažnijom, bezalternativnom, "genijalnom". Istinu znaju oni koje ućutkuju.
siki Odgovori
svaka cast za strucnost somborelektru
Igor Odgovori
E a sad će i poskupljenjeeeee...
Treba što pre vratiti uloženo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.