Komentara: 6
Pregleda: 3698

Rekonstruisane dve visokonaponske trafo stanice

20.09.2018. u 18:26h
Izvor: Subotica.com
U rekostrukciju dve viskokonaponske trafo stanice „Subotica 1“ i „Subotica 2“, Elektroprivreda Srbije uložila je oko 3 miliona evra.
Rekonstruisane dve visokonaponske trafo stanice

Prilikom obilaska rekonstruisanih trafo stanica, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije, Milorad Grčić, rekao je da je Grad Subotica jedan od najvažnijih industrijskih centara na severu zemlje, te da je bilo neophodno da se obezbedi stabilno i sigurno napajanje električnom energijom.

- Grad Subotica je jedan od najvažnijih gradova i regiona i najbitnijih industrijskih centara u severnom delu Srbije. Za svaki industrijski razvoj je neophodno obezbediti infrastrukturu, a deo toga je i napajanje strujom - istakao je Grčić i podsetio da je trafo stanica Subotica 1 izgrađena 1959. godine, te da je sada prvi put rekostruisana - Do ove rekontrukcije  bila je samo popravljana i rešavani su samo trenutni kvarovi. Prvi put posle 59 godina ova trafo stanica je u potpunosti rekonstruisana i modernizovana, sa povećanim kapacitetom. Na taj način su obezbeđeni uslovi da novi investitori mogu da grade nove fabrike.

Rekonstruisane dve visokonaponske trafo stanice

Rekonstruisane dve visokonaponske trafo stanice

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković, zahvalio se Grčiću na poseti jer, kako je rekao, Suboticu decenijama unazad nije posetio direktor EPS-a. Proširivanjem energetskih kapaciteta, prema rečima Vučkovića, biće omogućeno stabilno snabdevanje korisnika iz naselja Aleksandrovo i Novi Žednik, ali i ekonomski razvoj grada.

- Kada pregovarate sa investitorima, vrlo ih zanima kakav je infastrukturni ambijent i snabdevanje strujom. Subotica ima budućnost i zahvalni smo Vladi Srbije i EPS-u  kao sistemu što su uvrstili Suboticu u svoje planove za rekonstrukciju, Subotica nije samo bogatija za nešto više od 350 miliona dinara, Subotica je sada bogatija jer ima osnov za svoj razvoj, odnosno ima dobre preduslove da se razvijamo i ekonomski i kao društvo - naglasio je Vučković.

Rekonstruisane dve visokonaponske trafo stanice

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3698
Povezane teme

elektrovojvodina subotica

elektrodistribucija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.