• Pregleda: 1707

Regionalni forum "Zelenija i pravednija zajednička poljoprivredna i politika zaštite životne sredine"

Udruženje Terra's domaćin je Regionalnog forum na temu "Zelenija i pravednija zajednička poljoprivredna i politika zaštite životne sredine". Forum će se održati u četvrtak u hotelu Galleria sa početkom u 10 časova.
Regionalni forum "Zelenija i pravednija zajednička poljoprivredna i politika zaštite životne sredine"

Organizator foruma je Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje „Serbia Organika“ u saradnji sa Asocijacijom za razvoj Ibarske doline ''IDA'' i Udruženjem TERRA’S.

Regionalni forum je deo aktivnosti koji se realizuje u okviru projekta „Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije“, realizuje se uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC).

Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA). U okviru ovog programa kao sastavnu komponentu čini “Dijalog i umrežavanje” usmeren na unapređenje saradnje između vladinog i civilnog sektora i realizuje se održavanjem skupova na kojem će se utvrditi ulogu OCD u procesu pridruživanja Srbije EU u Poglavlju 11. – poljoprivreda i ruralni razvoj i Poglavlju 27. – zaštita životne sredine.

Osim u Subotici, konsultativni sastanci će biti održani u Kraljevu i Novom Sadu na kojima će se izraditi zajednička Platforma civilnog sektora sa smernicama za uspostavljanje partnerske saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, kako bi zajednički razmotrili akcije koje treba preduzeti u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.