Komentara: 12
Pregleda: 5408

Redovnim platišama jeftinija voda

21.04.2013. u 22:55h
Izvor: SuMedija
Posle Elektrodistribucije, koja svojim potrošačima daje olakšicu na mesečni račun od pet procenata, ukoliko ga izmire u predviđenom roku, i u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija” odlučili su da isti takav popust omoguće za domaćinstva, kako u individualnim porodičnim zgradama, tako i u kolektivnom stanovanju.
Redovnim platišama jeftinija voda

- U narednom periodu svim korisnicima naših usluga, fizičkim licima koji svoja dugovanja izmiruju na vreme, biće odobren popust u visini od 5 odsto na usluge čiste vode, odvođenja i prečišćavanja. Ukoliko potrošači u individualnom stanovanju plate zaduženje po aprilskom obračunu do kraja maja, u narednom obračunskom periodu u julu će im biti umanjen račun. Potrošačima u stambenim zgradama koji redovno izmiruju dugovanja zaključno sa poslednjim izdatim računom, popust od pet odsto će biti odobren na računima za maj - kaže Biljana Anđelić, finansijski direktor „Vodovoda i kanalizacije”.

Inače, svi socijalno ugroženi potrošači koji primaju pomoć od Centra za socijalni rad, kao i penzioneri sa najnižim primanjima, uživaju povlasticu od 50 odsto mesečno.

"Vodovod" je započeo aprilsko očitavanje vodomera kod potrošača u individualnom stanovanju i ono će trajati do 24. aprila. U toku su isključenja sa sistema vodosnabdevanja neurednih platiša, i to za sada u prigradskim mesnim zajednicama. Nakon Novog i Starog Žednika, Male Bosne, Đurđina i Višnjevca, na redu će ovih dana biti Čantavir, Dušanovo i Mišićevo, a potom i Bajmok.

- Svi koji imaju bilo kakvu primedbu na izdati račun, mogu da se jave u Službu za odnose sa potrošačima svakog radnog dana od 7 do 15 časova. Dužnicima izlazimo u susret tako što im odobravamo plaćanje na više rata. Potrebno je da se, nakon što dobiju opomenu, jave i potpišu izjavu o otplati duga. U slučaju isključenja, korisnici snose troškove, kako isključenja tako i ponovnog uključenja. Nakon obustave isporuke vode, potrošaču ostaje minimalan pritisak koji obezbeđuje količinu vode potrebnu za osnovne dnevne potrebe. Čak i na terenu kada se obavljaju isključenja, dajemo mogućnost da se ono izbegne ako se pola zaduženja plati odmah, a ostatak u roku od sedam dana - kaže Biljana Anđelić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 12
Pregleda: 5408
Povezane teme

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

računi za vodu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.