Komentara: 2
Pregleda: 4031

Rebalans budžeta i kupovina minibuseva

21.07.2011. u 17:29h
Izvor: RTV Yueco
Rebalans budžeta i kupovina minibuseva

Političke stranke koje učestvuju u radu Skupštine grada sa 39 glasova za, dva protiv četiri uzdržana usvojili su Odluku o izmenama i dopunama odluke o ovogodišnjem budžetu, na 26-tom redovnom zasedanju lokalnog parlamenta. Na sednici kao što je i najavljeno nisu prisustvovali odbornici Saveza Vojvođanskih Mađara, koji su poslali svog predstavnika odbornika Endrea Čusoa, da iskaže njihov stav. Nakon rasprave usvojen je novi rebalans budžeta koji je izrađen na osnovu Zaključka o prihvatanju studije unapređenja sistema javnoj saobraćaja i prigradskog transporta putnika. Novac za realizaciju pomenute studije će se obezbediti iz kredita od poslovne banke u visini od 115 miliona dinara.

Novim rebalansom budžet grada je povećan za 115 miliona dinara i iznosi četiri milijarde 238 miliona i 148 hiljada dinara. U planu je kupovina minibuseva za gradski saobraćaj, opremljenih uređajima za pasivnu bezbednost, klima uređajima i rampom za invalide, kao i opremom za elektronsku naplatu- “tiketing sistema”. Pojedini odbornici su bili protiv novog zaduživanja grada, a kao razlog su navodili da preduzeće treba da se privatizuje. Studija unapređenja sistema javnoj saobraćaja i prigradskog transporta putnika jednoglasno je usvojena od strane odbornika. U Studiji je jasno bilo naveden način na koji će da se realizuje. Odbornici opozicije, ali i pojedinih stranaka u vlasti su bili zatečeni izveštajem koji je podneo direktor Javnog preduzeća "Subotica Trans", Tibor Fazekaš podsećajući ih na ceo postupak usvajanje Studije.

Odbornici su postavili pitanje da li će građani kroz autobuske karte morati da plate kredit koji će da se uzme i zbog čega se grad zadužuje, kada će se preduzeće privatizovati?

Nakon višečasovne rasprave, usvojene su tačke koje se odnose na novi rebalans budžeta i Odluka o zaduživanju grada Subotice za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda. Odbornici su vodili i kratkotrajnu diskusiju oko Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uniformi i oznakama komunalnih policajaca i o boji i načinu označavanja vozila i opremi komunalne policije. Oznake na uniformama budućih policajaca i na vozilima biće ispisane na sva tri službena jezika srpskom, mađarskom i hrvatskom. Najviše je interesovale odbornike zbog čega se kupuje GPS (džipies), odnosno navigaciju za vozila, kada su policajci Subotičani i trebalo bi da znaju sve ulice u gradu.

Usvojena je i odluka o izmeni Plana detaljne regulacije za deo prostora “Banje Palić”. Granica plana obuhvata prostor južno od hotela “Prezident”, Između Palićkog i Omladinskog jezera i kompletan prostor Muškog štranda. Jednoglasno je usvojena odluka o obrazovanju Mesne zajednice “Mišićevo”.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4031
Povezane teme

Suboticatrans

Skupština grada Subotice

banja palić

sutrans

budžet grada subotice

skupština subotice

rebalans budžeta

budžet subotice za 2011. godinu

krediti za autobuse

nabavka autobusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.