Komentara: 11
Pregleda: 5032

Reagovanje Mirka Bajića

20.10.2011. u 15:16h
Izvor: RTV Yueco
Reagovanje Mirka Bajića

Povodom istupa Ljubice Kiselički, vezano za prava nacionalnih saveta nacionalnih manjina reagovao je Mirko Bajić saopštenjem u kojem naglašava da Ljubica Kiselički ne može u ime grada zatražiti hitnu promenu Zakona o nacionalnim savetima jer Grad jos uvek po Zakonu predstavlja Skupština grada Subotice, koja o tome nije raspravljala.

Taj zakon za koji je Kiselički rekla da je sumanut je izradilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u kojem je ministar bio Svetozar Čiplić, istaknuti član Demokratske starnke, taj je zakon skupštini predložila Vlada Republike Srbije, na čijem je čelu Premijer Mirko Cvetković, istaknuti član Demokratske stranke, a član te vlade naš sugrađanin Oliver Dulić, član predsedništva Demokratske stranke.

Taj je zakon izglasala Skupština Republike Srbije, u kojoj većinu čine poslanici Demokratske stranke, i potpisao ga je Predsednik Republike Srbije - predsednik Demokratske stranke, navodi Bajić tvrdeći da ne veruje da je Demokratska stranka, stranka koja promoviše i donosi „sumanute zakone, nezabeležene u istoriji civilizacije“, na putu evropskih integracija Srbije i ističe da je to što iznosi Ljubica Kiselički, bez obzira kojoj ona stranci pripada, sumanuto i nezabeleženo u istoriji parlamentarizma.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5032
Povezane teme

Ljubica Kiselički

mirko bajić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.