• Pregleda: 494

Razgovor sa vajarom Matijom Radovićem u četvrtak u Savremenoj galeriji

U okviru edukativnih i pratećih programa izložbe "Estetika forme i oblika" mladog crnogorskog vajara Matije Radovića, u Savremenoj galeriji Subotica će se u četvrtak, 22. avgusta, održati razgovor sa umetnikom. Razgovor će voditi Jasmina Jovančić Vidaković, kustoskinja izložbe, a početak je zakazan u 18 časova.
Razgovor sa vajarom Matijom Radovićem u četvrtak u Savremenoj galeriji

Izložba Matije Radovića pod nazivom "Estetika forme i oblika" donosi petnaest jedinstvenih skulptura u kamenu i to u obliku debla, lista, ruže, jabuke i drugih plodova prirode.

Iako je prethodno imao priliku da izloži svoja dela na nekoliko samostalnih i mnogobrojnim kolektivnim izložbama, ovom izložbom mladi crnogorski vajar se po prvi put predstavio publici u Srbiji, a prema njegovim rečima uoči svečanog otvaranja, posebno mu je drago što je to baš Subotica.

Razgovor sa umetnikom održaće se u četvrtak, 22. avgusta, s početkom u 18 časova, a ovim programom biće svečano zatvorena izložba, dok će Radovićeve skulpture publika moći da pogleda do subote, 24. avgusta, u Savremenoj galeriji Subotica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.