Komentara: 0
Pregleda: 1310

Razgovor sa vajarom Matijom Radovićem u četvrtak u Savremenoj galeriji

19.08.2019. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
U okviru edukativnih i pratećih programa izložbe "Estetika forme i oblika" mladog crnogorskog vajara Matije Radovića, u Savremenoj galeriji Subotica će se u četvrtak, 22. avgusta, održati razgovor sa umetnikom. Razgovor će voditi Jasmina Jovančić Vidaković, kustoskinja izložbe, a početak je zakazan u 18 časova.
Razgovor sa vajarom Matijom Radovićem u četvrtak u Savremenoj galeriji

Izložba Matije Radovića pod nazivom "Estetika forme i oblika" donosi petnaest jedinstvenih skulptura u kamenu i to u obliku debla, lista, ruže, jabuke i drugih plodova prirode.

Iako je prethodno imao priliku da izloži svoja dela na nekoliko samostalnih i mnogobrojnim kolektivnim izložbama, ovom izložbom mladi crnogorski vajar se po prvi put predstavio publici u Srbiji, a prema njegovim rečima uoči svečanog otvaranja, posebno mu je drago što je to baš Subotica.

Razgovor sa umetnikom održaće se u četvrtak, 22. avgusta, s početkom u 18 časova, a ovim programom biće svečano zatvorena izložba, dok će Radovićeve skulpture publika moći da pogleda do subote, 24. avgusta, u Savremenoj galeriji Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1310

Povezana vest

Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

razgovor sa umetnicima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.