• Pregleda: 614

Razgovor o digitalnoj tehnologiji u savremenoj grafici

Razgovor na temu "Digitalna tehnologija u savremenoj grafici" održaće se sutra, 7. decembra, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 18 časova. U razgovoru, koji će voditi Nela Tonković, učestvovaće Đerđ Boroš i Jasmina Jovančić Vidaković.
Razgovor o digitalnoj tehnologiji u savremenoj grafici

Razgovor se realizuje u okviru edukativnih programa izložbe "Mikro strukture makro detalja" umetničkog para Sanje i Milana Radosavljević, a na temu digitalizacije likovnih medija s akcentom na oblast umetničke grafike, govoriće Đerđ Boroš, likovni umetnik i pedagog i Jasmina Jovančić Vidaković, akademska grafičarka i viša kustoskinja Savremene galerije.

Teme o kojima će biti reči su koegzistencija klasičnih grafičkih izraza i digitalnih tehnologija, osvrt na veliku manifestaciju "Umetnička grafika i savremeni mediji" - deset godina posle, koliko je grafički struktuirana ideja izvodljiva u digitalnim medijima i da li se njena autentičnost gubi u digitalizovanom procesu realizacije.

Takođe, učesnici razgovora govoriće i o iskustvu u kretanjima na savremenoj umetničkoj sceni, iz pozicija organizatora grafičkih manifestacija i pozicije kustosa u instituciji koja prati savremenu umetničku praksu, te redefinisanju mobilnih telefona kao sredstava komunikacije u sredstvo za realizaciju umetničke ideje.

Moderatorka razgovora biće Nela Tonković, kustoskinja Savremene galerije, a posetioci će imati priliku da se i sami uključe u razgovor svojim komentarima, opažanjima i pitanjima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.