Komentara: 21
Pregleda: 6260

Raste broj pregleda i prijema u Kovid organizacionim jedinicama

02.03.2021. u 16:15h
Izvor: Subotica.com
Raste broj pregleda i prijema u Kovid organizacionim jedinicama

U Kovid delu bolnice trenutno se leči 80 pacijenata, pri čemu se u Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi 12 pacijenata, od kojih je 10 na respiratoru. Po rečima dr Gordane Krtinić, epidemiologa Opšte bolnice Subotica, to je i dalje visok broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom, a porastao je i broj pregleda u Kovid respiratornoj ambulanti, gde je samo u poslednja 24 sata pregledano 50 naših sugrađana.

- To su pacijenti koju su upućeni iz Doma zdravlja zbog već teške kliničke slike koja zahteva dodatnu dijagnostiku, da bi se videlo da li je potrebno bolničko lečenje. Dakle, broj pregleda raste i u Kovid respiratornoj ambulanti Doma zdravlja, dok smo mi bili na 30, a sad smo ponovo na 40, 50, nekad i 60 pregleda u danu. To su i dalje visoki brojevi, jer smo u najvećem piku, tokom decembra, imali oko 80 pregleda u 24 sata - objašnjava dr Krtinić.

Raste broj pregleda i prijema u Kovid organizacionim jedinicamaOna dodaje da se shodno broju pregleda, povećao i broj prijema na bolničko lečenje u Kovid delu bolnice, te da je dnevni prosek od 5 do 10 hospitalizacija.

- Za vikend smo, sa petka na subotu, imali čak 22 prijema, što je ogroman broj za našu bolnicu. Dakle, veliki je broj prijema, veliki broj pacijenata koji se leče u Kovid delu bolnice, koji zahteva ogromne resurse. To su pretežno teške kliničke slike, veliki broj pacijenata je na kiseoničkoj podršci i respiratorima, i većina zdrastvenog osoblja je angažovana u Kovid organizacionim jedinicama - ističe dr Krtinić.

Raste broj pregleda i prijema u Kovid organizacionim jedinicamaTokom prethodnog dana u Severnobačkom okrugu je registrovano 50 novih slučajeva infekcije virusom kovid-19. Najveći broj je registrovan u Subotici, njih 45, slede Bačka Topola sa 4 i Mali Iđoš sa jednim novoobolelim, navodi se u današnjem izveštaju o epidemiološkoj situaciji Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 21
Pregleda: 6260
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

dr gordana krtinić

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.