Komentara: 1
Pregleda: 1777

Raste broj korisnika subotičkog Centra za socijalni rad

25.02.2009. u 14:47h
Izvor: RTV

Broj korisnika subotičkog Centra za socijalni rad porastao je u prošloj godini za 10 odsto i sada oko 7.000 Subotičana koristi usluge tog centra.

"Ove godine očekujemo povećanje broja zahteve za pojedine usluge iz materijalnih davanja zbog sve ozbiljnije ekonomske krize, koja nije zaobišla ni Suboticu", kažu predstavnici Centra za socijalnu rad u Subotici.

Prema njihovim rečima, iz gradskog budžeta za socijalnu pomoć predviđeno je 13 miliona dinara, što je samo milion dinara više nego lane, a sve je više onih kojima su potrebni kuvani obroci i materijalna davanja.

U Subotici se zbog sve ozbiljnije ekonomske krize povećava i broj razvoda - u prošloj godini sklopljeno je oko 600 brakova a više od 250 je razvedeno.

Zabrinjava i porast broja dece sa asocijalnim ponašanjem iz razvedenih brakova, zbog čega je predviđeno otvaranje Centra za rad sa decom sa poremećajem u ponašanju.

Centar za socijalni rad u Subotici pružio je prošle godine pomoć za 1.545 dece.

Kako u centru ističu, prioritet će u ovoj godini biti razvoj porodičnog smeštaja za odrasle i stare.

Samo u prošloj godini pomoć je pružena 901 starom licu.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1777
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.