Komentara: 4
Pregleda: 3788

Raspust i sledeće nedelje?

08.02.2012. u 13:07h
Izvor: RTV Yueco
Raspust i sledeće nedelje?

Vladi će biti upućen predlog da se dva neradna dana za Dan državnosti, 15. i 16. februar, spoje sa vikendom, tako da i petak, 17. februar bude neradni zbog uštede energije.

Ovaj predlog Vladi uputiće Radna grupa za uredno snabdevanje energentima i energijom. Ranije je najavljena i mogućnost da se vanredni školski raspust produži za još nedelju dana. Član Radne grupe Petar Škundrić kazao je da je na sastanku tog tela dogovoreno da se Vladi predloži i da preduzme mere za smanjenje potrošnje struje za 10 odsto, da bi se sprečila havarije i problemi u energetskom sistemu.

Za sada, kako je Škundrić rekao novinarima, nisu planirane restrikcije struje, iako je potrošnjajuče dostigla rekord od 141,5 milion kilovat sati na teritoriji Srbije bez Kosova i Metohije, odnosno 162,5 miliona kilovat sati sa Kosovom. Škundrić je istakao da i pored apela nije smanjena potrošnja energeneta već je povećana. Hladni talas će potrajati još desetak dana, što je duže nego što je prvobitno očekivano", rekao je Škundrić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3788
Povezane teme

sneg u Subotici

raspust

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.