Komentara: 8
Pregleda: 3403

Raspisani pozivi za subvencionisanje zapošljavanja

27.02.2018. u 16:16h
Izvor: Subotica.com
Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je 10 javnih poziva za korišćenje podsticajnih sredstava za nezaposlena lica i poslodavce. Za aktivne mere zapošljavanja, ove godine izdvojeno je 3,65 milijardi dinara iz sredstava Nacionalne službe za zapošljavanje i dodatnih 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.
Raspisani pozivi za subvencionisanje zapošljavanja

Raspisani su konkursi za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica, za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima, dodelu subvencija za samozapošljavanje, za realizaciju programa stručne prakse, subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom, sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom, za realizaciju programa sticanja praktičnih znanja, za dodelu subvencija za zapošljavanje teže zapošljivih lica, subvencije namenjene pripadnicima romske nacionalnosti za samozapoljavanje, kao i za finansiranje programa obuke.

Rokovi za konkurisanje su različiti, a najkraće traju javni pozivi za javne radove, koji će biti otvoreni do 2. aprila.

- Javni pozivi za samozapošljavanje će trajati do polovine aprila, dok će većina ostalih javnih poziva važiti do utroška sredstava, a najkasnije do kraja novembra. Javni pozivi namenjeni zapošljavanju osoba sa invaliditetom biće otvoreni do kraja godine - kaže Dragana Stepanović Čonka, načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja u Filijali Subotica Nacionalne službe za zapošljavanje.

Raspisani pozivi za subvencionisanje zapošljavanja

U odnosu na prethodnu godinu, kod nekih programa izmenjeni su pojedini uslovi za konkurisanje.

- Kod programa javnih radova za 2018. godinu, izvođači javnih radova koji konkurišu za oblast socijalnih i humanitarnih delatnosti i obavljanje poslova iz oblasti socijalne zaštite moraju posedovati licencu za pružanje usluga. Kod programa stručne prakse, pomerena je starosna granica za nezaposlena lica koja se uključuju u program, pa je ove godine moguće u program uključiti i lica koja su starija od 30 godina - dodaje Stepanović Čonka.

Tekstovi svih javnih poziva objavljeni su na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, oglasnim tablama u Filijali, a svi zainteresovani mogu ih dobiti lično i u elektronskoj formi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 3403
Povezane teme

subvencije

Nacionalna služba za zapošljavanje

subvencije za zapošljavanje

subvencionisanje

javni poziv

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.