Komentara: 0
Pregleda: 3911

Raspisan literarni konkurs za srednjoškolce povodom obeležavanja Dana ljudskih prava

26.10.2016. u 17:36h
Izvor: Subotica.com
Raspisan literarni konkurs za srednjoškolce povodom obeležavanja Dana ljudskih prava

Kancelarija Zaštitnika građana Grada Subotice u želji da obeleži 10. decembar, Dan ljudskih prava i da podstakne mlade, pre svega, srednjoškolce/ke, da razmišljaju i pišu o ljudskim pravima, jednakostima, sličnostima i različitostima u društvu u kom se svakodnevno kreću, raspisala je literarni konkurs pod naslovom "Zašto se o tome ćuti?" i "Sanjao/la sam da bi život trebalo da bude radost".

Autori konkursa pozivaju sve učenice/ke srednjih škola Grada Subotice da im pošalju svoj literarni rad, esej ili pesmu na srpskom, mađarskom odnosno hrvatskom jeziku.

Konkurs je otvoren od 25.oktobra do 25.novembra 2016.godine, a radovi se dostavljaju na e-mail adresu: ljudskaprava@subotica.rs u .doc formatu.

Ukupno se dodeljuju tri nagrade i to za najbolji rad na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Za svako prvo mesto dodeljuje se novčana nagrada od 10.000,00 dinara. Za svako drugo mesto dodeljuje se novčana nagrada od 5.000,00 dinara. Za svako treće mesto dodeljuje se novčana nagrada od 3.000,00 dinara.

Svečano proglašenje i dodela nagrada održaće se povodom 10. decembra, Dana ljudskih prava, a obeležava se 09. decembra 2016. u Sali 1. Nove gradske kuće Grada Subotice, kada će se pročitati prvi nagrađeni radovi od strane autora/ke.

Sve informacije o konkursu su dostupne na zvaničnoj internet stranici grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3911
Povezane teme

nagrade za literarne radove

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.