• Pregleda: 13143

Raspisan konkurs za obuku 30 policijskih službenika za rad u PU Subotica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Repubike Srbije raspisalo je konkurs za upis 351 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od čega je predviđeno da 30 radi u PU Subotica.
Raspisan konkurs za obuku 30 policijskih službenika za rad u PU Subotica

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosti od 18 do 24 godine sa prebivalištem na teritoriji Srbije (najmanje godinu dana, neprekidno), odnosno trenutno prebivalište na teritoriji Policijske uprave za koju konkuriše, završenu četvorogodišnju srednju školu, da nije kažnjavan ili osuđivan, da poseduje vozačku dozvolu B kategorije i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Oglas osnovnu policijsku obuku je raspisan za 22 policijske uprave, traži se 351 kandidat, od čega 30 će biti angažovano u Policijskoj upravi Subotica. Postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela - opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda. 

Konkurs je otvoren do 20. jula, a više detalja zainteresovani mogu da pročitaju u objavljenom oglasu ili lično u Policijskim stanicama u Subotici, Bačkoj Topoli i Malom Iđošu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
acab Odgovori
Vuciceva policija
EU građanin Odgovori
Za platu od bednih 50.000 din??? Ma daj sramota !!!!
Suboticanin Ljuti
Ni to ne zasluzuju
deru nas porezima , nametima, preskupim gorivom da bi namirili nepotreban aparat
jozo bubnjar
Dodaj jos ~30% ... btw. neko lomi kicmu za 25-30.000 din da bi isti ti imali, kako ti kazes, 50.000... samo sto su ti plavi placeni 50k+ i doprinosi, a ovi sto im zaradjuju su na minimalcu sa "zvanicnim" osmocasovnim radnim vremenom i "neradnim" subotama i nedeljama. 95% njih ne zasluzuje ni minimalac, a kamoli "50.000"
ptica trkacica
Ako imaju toliko to nije bedna plata,moja od 21-22 hiljade je bedna plata.
Filip Odgovori
Pa ovi sadašnji ne rade ama baš ništa, po prozivci se parkira ko gde stigne policija prolazi ne reaguje na očigledno kršenje zakona,alooo breee ko će da primenjuje zakon?Otimaju se lančići,provaljuju auti,alooo breeee.Još nam treba neradnika
C
Pa ispred policijske stanice se ne parkiraju po propisima pa ništa.
Diktatura Odgovori
Pa ovo je jos jedini perspektivan posao u srbiji, nazalost. Jos malo pa ce biti vise pandura nego naroda na ulicama, a to naravno ovoj vlasti i odgovara. Po meni su svi oni jedne obicne ovce za sisanje
Goran Odgovori
A mi stariji od 24 god smo već penzioneri.
jozo bubnjar Odgovori
Ko ce bre to sve "naraniti"?! Ma to sve lopate i motike u ruke, da privredjuju i stvaraju nesto, a ne samo daj, daj i daj... alo bre, pa treba tim neradnicima i plate + doprinose zaraditi!!!
X Odgovori
Zakon o zabrani diskriminaciji clan 23. Zakon o diskriminaciji na osnovu starosni doba. O, da ovo je policije. Na njih to me vazi. Oni su ZAKON kao Judge Dredd u stripu. Niko preko 24 ne odgovara policije? Pa ovo je smesno, tuzno I tragicno....
Radomir
@ X . A jel' oni sto im opasaci sluze da im pupak bude iznad kolena , vise vrede ? Zna li se ima li i kod njih - raskid ugovora o radu , usled ne ispunjavanja radnih obaveza ? Ili je moz' bit' propisano vreme na 100 m ''samo da prezivi '' ?
saša Odgovori
Kada čitam komentare na ovu vest sve mi je jasnije da nama nema pomoći. Dok ne shvatimo da su zejdništvo, država, solidarnost, ljubav i druge ljudske vrline prioriteti u odnosu na zavist, zlobu, ljubomoru nama nema napretka. Kako vas ljudi nije sramota komentara. Učinite nešto za sebe i svoje živote i biće i vama bolje.
Radomir
" SAŠA" . Ne bih da budem pretenciozan , pa da kažem e moj Saša . Sve ste lepo nabrojali zajedništvo ( naravno ne prema korupciji) , solidarnost ( naravno ne prema dilerima "raznijeh vrsta") , ljubav ( uvek uljudni , sa blagim opuštenim osmehom , spremni da upute i posavetuju narocito saobraćajci ) . Baš kao ona policajka ( belkinja) i policajac ( crnac) , koji su me onomad kontrolisali u Ženevi a mogu Vam reći istog dana i u Lozani (naravno drugi par) ! Spomenuste i odrednicu " d r ž a v a " , e tu me nađoste ! Toliko je opterećena svojim stanovnicima , da je dotični stvarno prinuđen učiniti #nešto za sebe# , pa što pre a nakon fakulteta NAPUSTI JE !! A ono malo dok je pojedinac u / svojoj / državi da promeni tablice sa Ž,Ć,Č,Đ ili WC a ima i UD i da kupi jeftiniji benzin nego u tuđini čak za 0,2 evra/litri!?
mareee
Ne zaboravi da pricas o srbima, a oni su model kao izgleda jedan narod koji se izmedju sebe mrzi, ubija, zeli sve najgore drugima makar bili i rodbinsko povezani. Zato nam je i tako od postanka! Da komsiji i rodjenom crkne krava, makar i moja crkla!
saša
@Radomir

Koliko vidim u zadnje vreme je postalo "IN" napustiti Srbiju ,ne samo Srbiju jer i Hrvati,Rumuni itd. imaju isti problem.Odlazi se po svaku cenu. Evo primera momka od dvadesetak godina kome je nuđen posao u državnoj firmi ali ne on je već nekoliko puta odlazio i vraćao se posle nepunih mesec ili dva. Sada je opet otišao, sa namerom da ostane, za neto platu od 1000 EU. Od toga treba platiti stan i hranu i šta mu ostaje. Za te iste pare je mogao ostati i ovde. Živeo je sa majkom i ocem,jedinac, nije plaćao ništa , ali ne bitno je reći da si otišao preko. O tome zašto i kako državljani zemalja u tranziciji odlaze u zapadne zemlje (pogotovo Nemačku) mogao bi se napisati roman. Otiđite na sajt hrvatskog Jutarnjeg lista pa ćete videti sa kakvim se tek oni problemima suočavaju. Sve to je rezultat pametne politike koju vodi vlada Angele Merkel. Zašto je primila milion emigranata, sigurno zato što se sažalila na njih ili što ih voli. ta ajte molim vas.
BAKO Odgovori
@jozo bubnjar
Pa Jozo eto ti prilike, konkuriši i ti pa ćeš imati sve "privilegije" koje idu uz taj posao (platu za koju navodno ne moraš ništa da radiš, koju zi drugi zarađuju i tsl. gluposti o kojima pišeš. Zaboravih ipak nešto pa ti ne ispunjavaš uslove stariji si od 24 godine i više bi voleo da si pripadnik policije jedne nam susedne države.
Radomir Odgovori
@ SAŠA , 251777 . Pročitah , saglasan sam ! Nisam zadovoljan institucjama , a komanduje im država . Hrvatska ? Da mislim da su gori , sem velikog srca u fudbalu . Ali ne treba ih uzimati za referentni nivo . Uvek su bili pod nekim . Beč , Budimpešta a kažu oni i Beograd . Ne " iđu " im , što bi komšija Bunjevac " kazo " , ovi sa slovom B . Sad eto i Brisel . Ne sviđa mi se ni AV . Umesto da očisti , on prihvatio problematične i iz drugih stranaka !? Spomenuste primer od 1000 evra , ja ću Vam primer od 150000 CHF. Nema greške u nulama . Naravno na godišnjem nivou i bruto . Toliko stručne iz Lazine generacije ( bivši v.d. ministra finansija) plaća " Helvetia" . Radili bi ovde za mnogo , mnogo manje , ali ne mogu od politički štancovanih "doktora". Ne što oni znaju , nego koče ! O varoši bih tek mogao , a tek smo četvrta gen. ovde . Korupcija i tuga !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.