Komentara: 1
Pregleda: 2149

Raspisan konkurs za dodelu sredstava mladim talentima

23.10.2020. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podsticanje razvoja mladih talenata, a nadareni učenici i studenti koji ispunjavaju neophodne uslove mogu da se prijave do 6. novembra.
Raspisan konkurs za dodelu sredstava mladim talentima

Sredstva koja su previđena ovim konkursom mogu se dodeliti kao pomoć talentovanim učenicima srednjih škola i studentima koji se obrazuju u ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija na teret budžeta, kao učešće u finansiranju stručne prakse ili studijskog putovanja u toku jedne školske godine najboljim studenima i srednjoškolcima u inostranstvu i kao nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Finansijsku pomoć mogu ostvariti mladi talenti da su državljani Srbije i imaju prebivalište na teritoriji Grada Subotice, najmanje jednu godinu do dana podnošenja zahteva za dodelu sredstava. Pravo da konkurišu imaju učenici i studenti koji su položili sve ispite iz prethodnih godina studija i nisu obnovili nijednu godinu studija, odnosno nisu ponavljali razred.

Kriterijumi za dodelu finansijske pomoći su ostvareni uspeh u prethodnoj školskoj godini i nagrade na takmičenjima. Sistem bodovanja, kao i šta je sve potrebno od dokumentacije, možete pronaći ovde.

Prijavu na konkurs sa propisanom dokumentacijom, učenici i studenti treba da podnesu u zatvorenoj koverti u pisarnicu Gradskog uslužnog centra ili putem pošte na adresu: Grad Subotica, Trg slobode 1, 24.000 Subotica, s naznakom "Prijava za Konkurs za dodelu sredstava". Prijava za konkurs može se preuzeti u Gradskom uslužnom centru ili na sajtu Grada Subotice.

Konkurs je otvoren do 6. novembra, a više informacija možete dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti (Trg slobode 1, 3. sprat/305) ili na telefon 024/626-928.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2149
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.