Komentara: 21
Pregleda: 7714

Radovi na izgradnji najvećeg studentskog odmarališta u zemlji

13.03.2014. u 18:46h
Izvor: RTV Yueco
Ministarstvo prosvete uložilo je 180 miliona dinara u prvu fazu obnove nekadašnjeg omladinskog naselja na Paliću koje će nakon sve tri planirane faze obnove i izgradnje predstavljati najveće studentsko odmaralište u Srbiji. Nakon prve faze, koja se bliži kraju, odmaralište će moći da primi 150 do 200 studenata, a nakon sve tri faze u odmaralištu će moći da boravi i do 800 studenata. Radove na obnovi i izgradnji obišao je danas ministar prosvete u Vladi Srbije Tomislav Jovanović sa saradnicima.
Radovi na izgradnji najvećeg studentskog odmarališta u zemlji

Ministar prosvete Tomislav Jovanović obišao je danas radove u prvoj fazi, vrednoj 180 milion dinara na obnovi nekadašnjeg omladinskog naselja na Paliću.

Prema zamišljenim planovima koje finansira banka Saveta Evrope, kako je rekao ministar, ovaj cenatar predstavljaće u bliskoj budućnosti jedan od najvećih centara u Srbiji za edukaciju i odmaranje studenata svih univerziteta u zemlji, s ambicijom da to bude mesto susretanja i studenata iz Evrope sa našim studentima.

Ovi radovi predstavljaju jednu od najvećih investicija u studentski standard u Srbiji. Nedavno je doneta odluka o povlačenju nove tranše, takođe u vrednosti od 180 miliona dinara, za realizaciju druge faze, nakon koje treba da usledi treća faza koja će podrazumevati opremanje.

Radovi na izgradnji najvećeg studentskog odmarališta u zemlji

 

Zamišljeno je da budući centar bude na nivou četiri zvezdice, sa konferencijskim salama, parkovima za odmaranje, bazenom, sportskim terenima i svim ostalim sadržajima neophodnim kako za edukaciju, tako i za relaksaciju studenata.

Nakon prve faze, kako je najavljeno, u objektu će moći da se smesti 150 do 200 studenata, a nakon sve tri faze ovde će moći da boravi i do 800 studenata. To, kako je ocenjeno, nudi velike mogućnosti za zapošljavanje lokalnog stanovništva i razvoj prateće privrede.

Radovi na izgradnji najvećeg studentskog odmarališta u zemlji

Kako je ranije najavljeno, određeni procenat kapaciteta biće namenjen i u komercijalne svrhe Time će se finansirati održavanje objekta, dok će sam Palić dobiti još jedan turistički objekat.

Izvor: RTV Yueco
Ministar prosvete u obilasku radova na izgradnji Omladinskog naselja Ministar prosvete u obilasku radova na izgradnji Omladinskog naselja Ministar prosvete u obilasku radova na izgradnji Omladinskog naselja Ministar prosvete u obilasku radova na izgradnji Omladinskog naselja Ministar prosvete u obilasku radova na izgradnji Omladinskog naselja Ministar prosvete u obilasku radova na izgradnji Omladinskog naselja Ministar prosvete u obilasku radova na izgradnji Omladinskog naselja Ministar prosvete u obilasku radova na izgradnji Omladinskog naselja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 21
Pregleda: 7714

Povezane vesti

Povezane teme

omladinsko naselje

studentsko naselje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.