Komentara: 10
Pregleda: 5077

Radovi na asfaltiranju ulica za povezivanje 4 naselja

11.05.2011. u 18:39h
Izvor: RTV Yueco
Radovi na asfaltiranju ulica za povezivanje 4 naselja

U toku su radovi na rekonstrukciji ulice Partizanskih baza, na potezu od Segedinskog puta do ulice Radnoti Mikloša. Izvođač radova je kompanija „Voj put“, a investicija košta pet miliona dinara. U toku su i radovi na izgradnji kružnog toka između ulica Partizanskih baza i i Kireške. Predstavnici lokalne samouprave obišli su radove.

U toku je rekonstrukcija kolovoza starog dela Partizanskih baza. Ideja projekta je bila da se prilikom radove spoji stari i novi deo ulice Partizanskih baza koji se proteže do novog dela kružnog toka i na taj način spoji sa Kireškim putem.

Presvlačenje ovog dela puta je izuzetno bitno za mesne zajednice „Mali Radanovac“ i „Kertvaroš“, kao i druge Subotičane koji dolaze u ovaj deo grada. Kružni tok koji će da se gradi iz pravca ulice Partizanskih baza i Kireške će da simbolično povezuje četiri mesne zajednice i to: „Željezničko naselje“ i „Kertvaroš“ iz pravca Kireške ulice, „Mali radanovac“ iz Severne, dok će iz pravca ulice 51.divizije da povezuje „Makovi sedmicu“ i „Željezničko naselje“.

Poboljšanje infrastrukture u ovom delu naselja će da doprinese i razvoju navedenih mesnih zajednica.Dobiće se jedan novi prostor za širenje grada.

Radovi na kružnom toku trebalo bi da traju 60 dana i koštaju 49 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost. Finansijer je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5077
Povezane teme

Saša Vučinić

Slavko Parać

Josip Kovač Striko

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.