Komentara: 31
Pregleda: 10496

Radno vreme tokom Vaskršnjih praznika

09.04.2015. u 17:24h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici se od petka do ponedeljka (zaključno sa) praznuje verski praznik Uskrs (Vaskrs), po Julijanskom kalendaru. U javnim ustanovama i preduzećima neradni dani su od 10. do 13. aprila 2015. godine. U skladu sa tim pojedine ustanove i javna preduzeća na nivou grada organizovali su svoj rad u neznanto izmenjenom režimu kroz dežurstva i skraćeno radno vreme.
Radno vreme tokom Vaskršnjih praznika

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da će neradni dani za Vaskrs biti od petka, 10. aprila, do ponedeljka, 13. aprila.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, Vaskrs je verski praznik koji se praznuje od Velikog petka do drugog dana Vaskrsa, podseća se u saopštenju Ministarstva.

Ambulante

Nijedna ambulanta u gradu i vangradskim  mesnim zajednicama neće raditi tokom praznika. Dvadesetčetvoročasovno dežurstvo organizovano je u  Službi za hitnu medicinsku pomoć i zdravstvenim ambulantama u Bajmoku i Čantaviru.

Radno vreme tokom Vaskršnjih praznika

Dežurstvo će se obavljati i u Dečjem dispanzeru, u Ulici Đure Đakovića 14, od 8 do 20 časova, a od 20 časova do ponoći u Službi hitne medicinske pomoći. Stomatološka služba, za decu i odrasle imaće organizovano dežurstvo u zgradi Zubne poliklinike, Trg žrtava fašizma 16, u vremenu od 7 do 13 časova.

Apoteke

Apoteka Subotica obaveštava građane da će za predstojeće uskršnje praznike njeni ogranci raditi po sledećem rasporedu: U petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak apoteka u Gradskoj kući će raditi non–stop. U petak će od 8 do 13 sati, dežurati apoteka  na Prozivci, a od 7 i 30 do 13 ;asova, ogranak u Čantaviru. U subotu, od 8 do 12 sati, dežuraju ogranci kod Sinagoge, na Paliću, u Bajmoku, a od 7 i 30 do 13 sati u Čantaviru.

Gradska kuća

Gradska uprava grada Subotice obaveštava sve građane da su, u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, 10. april 2015. godine (petak) i 13. april 2015. godine (ponedeljak) neradni dani.

Radno vreme tokom Vaskršnjih praznika

Trgopromet

Maloprodajni 'Trgoprometovi' objekti će raditi po sledećem radnom vremenu: U petak i subotu, 10. i 11. aprila, svi objekti će raditi po redovnom radnom vremenu, a u nedelju će skraćeno radno vrijeme – do 14 časova, važiti za objekte na Bajskom putu bez broja i u Ulici Petra Popovića Age 1, dok ostali objekti neće raditi.

U ponedjeljak će do 14 sati raditi spomenuti objekti na Bajskom putu i u Petra Popovića Age, a ostali objekti će raditi po redovnom radnom vremenu.

Pijace

Pijace  koje su pod ingirencijom  Javnog komunalnog poduzeća 'Subotičke pijace' – Mlečna pijaca, Kvantaška, pijaca na Prozivci i Teslinom naselju, radiće po izmenjenom radnom vremenu. U petak, nedelju i ponedjeljak, biće otvorene od 5 i 30 do 13 sati, a u subotu, od 5 i 30 do 17 sati.

Pošte

Za vreme praznika  Pošta 2 kod Željezničke stanice  neće raditi u petak i ponedeljak, dok će u subotu biti otvorena od 8 do 14 sati.

Pošta u Mega Rodiću radi u petak, subotu i ponedjeljak, od 8 do 20 i 30, dok će u nedelju biti zatvorena.

Pošte na graničnim prelazima će tokom praznika raditi non–stop.

Radno vreme tokom Vaskršnjih praznika

Autobuski prevoz

Javno preduzeće "Subotica–trans" obaveštava građane da će za vreme uskršnjih praznika, od petka do ponedeljka sve linije u gradskom, prigradskom i međumesnom  saobraćaju saobraćati prema nedeljnom voznom redu.

Linija Subotica–Beograd neće saobraćati 10. i 13. aprila.

Linija Subotica–Novi Sad, s vremenom polaska u 11,45 iz Subotice i vremenom povratka u 20 sati iz Novog Sada, saobraćaće i za vreme trajanja državnih praznika.

Parking

Javno komunalno preduzeće "Parking" u vreme uskršnjih  praznika, naplatu i kontrolu parkiranja vršiće samo 10. i 11. aprila  na Buvljaku, u 3.zoni, i na Zatvorenom parkingu kod Mlečne pijace. U ostalim gradskim zonama nema naplate parkiranja 10-13.aprila. Reklamacije i blagajna Preduzeća takođe neće raditi tokom praznika.Redovna kontrola i naplata parkiranja,kao i registracija novih  korisnika “Su Bike”  počinje u ponedeljak 14. aprila 2015. godine.

Radno vreme tokom Vaskršnjih praznika

Odnošenje otpada

Javno-komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ sutra neće odvoziti smeće iz domaćinstava, osim iz Bajmoka, sa leve strane. U ponedeljak, ova usluga će se vršiti prema uobičajenom rasporedu. Sutra će biti zatvorena i Gradska deponija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 31
Pregleda: 10496
Povezane teme

uskrs neradni dani

uskršnji praznici

informacije za uskrs

Vaskrs

Uskrs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.