Komentara: 12
Pregleda: 9291

Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za državni praznik 11. novembar

08.11.2019. u 11:43h > 14:48
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, javna preduzeća i ustanove u ponedeljak, 11. novembra, neće raditi ili će sugrađanima pružati usluge kroz dežurstva.
Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za državni praznik 11. novembar

U znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu, u našoj zemlji, ali i svim zemljama koje su potpisale sporazum, u ponedeljak će se obeležiti Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Ovaj praznik se obeležava još od 1919. godine, dok je Narodna skupština Srbije krajem 2011. godine usvojila izmene Zakona o državnim i drugim praznicima, kojim je predviđeno da se Dan primirja svečano obeležava i da bude neradni dan.

Zbog državnog praznika, u Domu zdravlja Subotica u ponedeljak će biti organizovano dežurstvo u Službi za opštu medicinu, u periodu od 7 do 20 časova u ambulanti Ogranak IV (Karađorđev put 55), dok će od 20 do 7 časova narednog dana dežurstvo biti u Službi za hitnu medicinsku pomoć. U Bajmoku i Čantaviru dežuraće se uobičajeno, tokom celog dana.

Kada je u pitanju Služba za zdravstvenu zaštitu dece, dežurstvo će biti organizovano u Dečijem dispanzeru od 8 do 24 časa, dok će Stomatološka služba za decu i odrasle dežurati u zgradi Zubne poliklinike od 7 do 13 časova.

Ogranci Apoteke Subotica u Čantaviru, Bajmoku i na Paliću će u ponedeljak dežurati od 7 do 13 časova, dok će apoteka u prizemlju Gradske kuće raditi non-stop.

U ponedeljak, JKP "Čistoća i zelenilo" neće odnositi kućno smeće iz domaćinstava. Smeće će se tog dana redovno odnositi samo iz Mesne zajednice Kelebija (leva strana iz pravca Subotice). Gradska deponija će biti zatvorena, kao i blagajna preduzeća.

Na dan državnog praznika, autobusi JP "Subotica-trans" će saobraćati po redu vožnje za nedelju. Autobus na liniji za Segedin, s polaskom iz Subotice u 6:30, odnosno polaskom iz Segedina u 12:30 časova, u ponedeljak će saobraćati redovno.

JKP "Parking" u ponedeljak neće naplaćivati parkiranje u gradu, a reklamacije i blagajna preduzeća neće raditi.

Upravne kancelarije JKP "Stadion" neće raditi u ponedeljak, kao ni Gradsko strelište, Sportski tereni u Prvomajskoj i Stonoteniska sala. SRC "Prozivka", bazen u Dudovoj šumi i Hala sportova radiće po redovnom radnom vremenu, dok će na Gradskom stadionu biti obezbeđeno dežurstvo.

Tokom praznika, JP "Pošte Srbije" radiće na graničnim prelazima "Horgoš" i "Kelebija" non-stop, dok će dežurne biti pošte u objektima "Mega Rodić" od 8 do 20:30 časova i "Univerexport" na Bajskom putu od 7 do 20 časova. 

Za vreme praznika, trgovinski objekti radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Ponedeljak, 11. novembar, biće neradan i za sve zaposlene u Gradskoj upravi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 9291
Povezane teme
neradni dani za praznike dežurstva za vreme praznika državni praznik dan primirja dan primirja u prvom svetskom ratu radno vreme javnih preduzeća i ustanova
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.