• Pregleda: 8255

Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za državni praznik 11. novembar

Povodom obeležavanja državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, javna preduzeća i ustanove u ponedeljak, 11. novembra, neće raditi ili će sugrađanima pružati usluge kroz dežurstva.
Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za državni praznik 11. novembar

U znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu, u našoj zemlji, ali i svim zemljama koje su potpisale sporazum, u ponedeljak će se obeležiti Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Ovaj praznik se obeležava još od 1919. godine, dok je Narodna skupština Srbije krajem 2011. godine usvojila izmene Zakona o državnim i drugim praznicima, kojim je predviđeno da se Dan primirja svečano obeležava i da bude neradni dan.

Zbog državnog praznika, u Domu zdravlja Subotica u ponedeljak će biti organizovano dežurstvo u Službi za opštu medicinu, u periodu od 7 do 20 časova u ambulanti Ogranak IV (Karađorđev put 55), dok će od 20 do 7 časova narednog dana dežurstvo biti u Službi za hitnu medicinsku pomoć. U Bajmoku i Čantaviru dežuraće se uobičajeno, tokom celog dana.

Kada je u pitanju Služba za zdravstvenu zaštitu dece, dežurstvo će biti organizovano u Dečijem dispanzeru od 8 do 24 časa, dok će Stomatološka služba za decu i odrasle dežurati u zgradi Zubne poliklinike od 7 do 13 časova.

Ogranci Apoteke Subotica u Čantaviru, Bajmoku i na Paliću će u ponedeljak dežurati od 7 do 13 časova, dok će apoteka u prizemlju Gradske kuće raditi non-stop.

U ponedeljak, JKP "Čistoća i zelenilo" neće odnositi kućno smeće iz domaćinstava. Smeće će se tog dana redovno odnositi samo iz Mesne zajednice Kelebija (leva strana iz pravca Subotice). Gradska deponija će biti zatvorena, kao i blagajna preduzeća.

Na dan državnog praznika, autobusi JP "Subotica-trans" će saobraćati po redu vožnje za nedelju. Autobus na liniji za Segedin, s polaskom iz Subotice u 6:30, odnosno polaskom iz Segedina u 12:30 časova, u ponedeljak će saobraćati redovno.

JKP "Parking" u ponedeljak neće naplaćivati parkiranje u gradu, a reklamacije i blagajna preduzeća neće raditi.

Upravne kancelarije JKP "Stadion" neće raditi u ponedeljak, kao ni Gradsko strelište, Sportski tereni u Prvomajskoj i Stonoteniska sala. SRC "Prozivka", bazen u Dudovoj šumi i Hala sportova radiće po redovnom radnom vremenu, dok će na Gradskom stadionu biti obezbeđeno dežurstvo.

Tokom praznika, JP "Pošte Srbije" radiće na graničnim prelazima "Horgoš" i "Kelebija" non-stop, dok će dežurne biti pošte u objektima "Mega Rodić" od 8 do 20:30 časova i "Univerexport" na Bajskom putu od 7 do 20 časova. 

Za vreme praznika, trgovinski objekti radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Ponedeljak, 11. novembar, biće neradan i za sve zaposlene u Gradskoj upravi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Alas Odgovori
Mnogo je je praznika na ovu našu malu i siromašnu državu. Nekada se nije radilo samo za državne praznike, a sada i verski i državni praznici.
kojot
Ovo je drzavni praznik koj se obelezava jos od 1919godine.
Lela
Vi mora da ste neki privatni biznismen pa vam smeta kad sirotinja ne radi, a radi vaše utehe, većina zaposlenih u privatnim firmama radi. Ti ne znaju ni za državu ni za boga samo za pare!
IrMA Odgovori
A prodavnice?
Danijela
Za nas praznici NE POSTOJE! Mi MORAMO DA RADIMO bez obzira na sve i svake godine
Predator Odgovori
Veliki minus za rad trgovinskih objekata i za vreme praznika!
Felicity
Veliki plus za rad trgovinskih objekata!
jozo bubnjar Odgovori
Eto prilike za inspektore da nesto rade, s obzirom da nista ne eade tokom cele godine.
Znaci : privreda/priv.sektor arbajt, snel - javni i drzavni sektor = odmaranje, krkanluk, zderanluk na teret prvih.
Ne, mi nismo ni blizu truleks drzave. Truleks drzava bi za nas bila utopija s obzirom kakva smo sada, a i proteklih 20-30 godina. Odnosi se na sve garniture i boje, kako dosadasnje tako i sadasnje. Samo krkajte blago vama.
Djetic Odgovori
Bravo za clanak. Vi bar znate razliku izmedju Ustanove i komercijalnih objekata za razliku od zaposlenih u RTS.
Lela Odgovori
U "trula stara vremena" po kojima dosta njih dana spljuje su kažnjavali preduzeća i ustanove koje su radile za vreme državnih praznika, a radnici koji su radili u smenama su bili pošteno plaćeni za rad na praznike. Eto nama naše demokratije - i velikog privatnog sektora koji ne poštuje ništa samo grabi za parama.
Matori Odgovori
Odluka direktora da se radi je zakon iznad zakona . Vazno je da inspekcija rada kaznjava za gluposti, naravno one od kojih nemaju hasne.
Pravdoljub Odgovori
Sve sami građevinci jutros piče na gradilišta, siroti ljudi. Da smo normalna država, danas bi svi vlasnici tih firmi dobili debele kazne da im više nikada ne pada na pamet da im firma tj. radnici rade praznikom za koji je narodna skupština odredila da je neradni dan. - Ko kontroliše inspektore rada, postoji li neka unutrašnja kontrola? Jer ako danas ne kažnjavaju onda uzimaju mito od poslodavca!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.