• Pregleda: 7393

Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za Dan državnosti

Za vreme predstojećeg državnog praznika Sretenja – Dana državnosti, u subotu, nedelju i ponedeljak, javna preduzeća i ustanove neće raditi ili će sugrađanima pružati usluge kroz dežurstva.
Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za Dan državnosti

Sretenje ili Dan državnosti obeležava se u znak sećanja na dva istorijski značajna datuma, kada je 15. februara 1804. godine na zboru u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak i kada je, na isti datum 1835. godine, u Kragujevcu izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav moderne srpske države. Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Dan državnosti se praznuje 15. i 16. februara, a ukoliko drugi dan praznika pada u nedelju, prebacuje se na ponedeljak koji je neradni dan.

Za vreme predstojećeg praznika, nijedna ambulanta Doma zdravlja u gradu i vangradu neće raditi od 15. do 17. februara, osim ambulante Ogranak IV (Karađorđev put 55) koja će biti otvorena od 7 do 20 časova. Dežurstvo će biti organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć 24 sata, dok će zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru organizovati dežurstvo na isti način kao u gradu.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece organizovaće dežurstvo od 15. do 17. februara u Dečijem dispanzeru u vremenu od 8 do 24 časa, a nakon toga će dežurati Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice Subotica. Stomatološka služba organizovaće dežurstvo od 15. do 17. februara u Zubnoj poliklinici od 7 do 13 časova.

Za vreme državnog praznika, Apoteka Subotica pružaće usluge sugrađanima kroz dežurstvo. Tako će apoteka kod Gradske kuće raditi non stop, apoteke kod Sinagoge, na Buvljaku i Segedinskom putu dežuraće 15. februara od 8 do 13 časova, apoteke kod Lifke, u Čantaviru i Bajmoku dežuraće 17. februara od 8 do 13 časova, dok će apoteka na Prozivci dežurati 15. i 17. februara od 8 do 13 časova.

U ponedeljak, 17. februara, JKP "Čistoća i zelenilo" neće odvoziti komunalni otpad sa terena po rasporedu za taj dan. Komunalni otpad iz domaćinstava će se odvoziti samo iz Mesne zajednice Kelebija (leva strana, posmatrajući iz pravca grada).

Tokom predstojećeg praznika, Idea prodavnice radiće uobičajeno.

Za vreme obeležavanja Dana državnosti, autobusi JP "Subotica-trans" će 15, 16. i 17. februara saobraćati prema redu vožnje za nedelju.

JKP "Parking" neće naplaćivati parkiranje 15, 16. i 17. februara, a tokom praznika neće raditi ni reklamacije i blagajna preduzeća.

Pošte na graničnim prelazima "Horgoš" i "Kelebija" radiće non stop, dok će u gradu biti dežurna pošta u objektu Megamarketa Roda (Segedinski put 92), koja će raditi 15. i 17. februara od 8 do 20:30, a 16. februara od 8 do 15 časova. Dežuraće i pošta u objektu Univerexport (Bajski put 58) 15. februara od 7 do 13 časova i 17. februara od 7 do 20 časova.

Za vreme obeležavanja praznika, 15, 16. i 17. februara, Upravne kancelacije JKP "Stadion" neće raditi, kao ni Sportski tereni u Prvomajskoj ulici, Stonoteniserska sala i Gradsko strelište, dok će na bazenu u Dudovoj šumi biti obezbeđeno dežurstvo za sportiste. Redovno će raditi Gradski stadion, Hala sportova, SRC "Prozivka" i Gradsko klizalište.

Na Sretenje, 15. i 16. februara, Sinagoga će raditi bez izmenjenog radnog vremena, od 10 do 14 časova, dok će 17. februara, kao i svakog ponedeljka, biti zatvorena za posetioce.

Ponedeljak, 17. februar, biće neradni dan i za sve zaposlene u Gradskoj upravi Subotica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Gavrila Odgovori
Posto se odnosenje smeca placa na mesecnom nivou, zasto cistoca ne odnosi smece onda subotom da ispuni ono sto naplate gradjanima? Ovako gomilamo smece dve nedelje, a oni nam za to jos i uzmu pare. Ili odnesite subotom ili smanjite mesecni racun nama kojima necete odneti.
Iren
Odnošenje se plaća mesečno, sa Kelebije se odnosi dvonedeljno, nekad se desi čak mesečno jednom. Iz sporednih ulica kante se vuku do kraja ulice, skuplje plaćamo nego u gradu gde se odnosi nedeljno jednom pa se ne žalimo jer nema kome.
Kom Odgovori
Srećan praznik dragi sugradjani.
Marko111 Odgovori
Druže pola godine ode na praznike.
Lela Odgovori
Ovo je državni praznik za državna preduzeća i ustanovem , pošto se privatnici ne obaziru mnogo na zakone i praznike, samo na svoj džep (čast rekim izuzecima).
D.M Odgovori
Toliko o tom na dan drzavnosti da mora cak fabrika 8 mart odradjivati.
B Odgovori
Kada ce majke ti inspekcija da kaznjava privatnike koji rade na drzavne praznike???
Dux
Nikada
Marija Odgovori
nazalost nemogu svi slaviti drzavne praznke, ovo su prosireni neradni dani samo za zaposlene u drzavnim firmama a oni primaju platu na teret poreski obveznka koji moraju raditi i na ove dane jer rade u privatnom sektoru,ali nemaju dodatak na platu.nismo svi u istim uslovima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.