Komentara: 17
Pregleda: 8702

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom obeležavanja Dana državnosti

13.02.2015. u 10:41h
Izvor: Subotica.com
Povodom Dana državnosti, koji se ove godine obeležava i 16. i 17. februara, veći broj javnih ustanova i službi u Subotici neće raditi, dok će jedan broj raditi smanjenim kapacitetom. U zdravstvenim ustanovama biće organizovana dežurstva, dok se parking neće naplaćivati. Pošte neće raditi, smeće se neće odnositi.
Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom obeležavanja Dana državnosti

Državni praznik Republike Srbije je Sretenje - Dan državnosti Srbije, spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Serbije.

Sretenje - Dan državnosti Srbije zvaničeno se praznuje dva dana, 15. i 16. februara, ali po Zakonu ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana, tako da će se ove godine praznova ti u ponedeljak i utorak.

U skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u republici Srbiji pojedine ustanove i javna preduzeća na nivou grada organizovali su svoj rad u neznanto izmenjenom režimu kroz dežurstva i skraćeno radno vreme.

Zdravstvene ustanove Doma zdravlja dežuraju

Tokom praznika Dom zdravlja Subotica će organizovati dežurstvo na sledeći način:

Služba za opštu medicinu – zdravstvena zaštita odraslih - Dežurstvo u trajanju od 24 sata biće organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć, kao i u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece - Obavljaće dežurstvo u Dečijem dispanzeru, Đure Đakovića 14, od 08:00 – 20:00 sati, a od 20:00 – 24:00, dežurstvo je u SHMP.

Stomatološka služba - Za decu i odrasle, dežurstvo će se obavljati u zgradi Zubne poliklinike, Trg žrtava fašizma 16, u vremenu od 0700 – 1300 sati.

Apoteke dežuraju

Tokom prazničnih dana, non stop će dežurati ogranak 1 Apoteke Subotica u prizemlju Gradske kuće. U ponedeljak, 16. februara, od 8 do 12 časova biće dežurne apoteke na Prozivci i u Čantaviru a u utorak, 17. februara, u istom terminu, radiće apoteke kod Sinagoge, na Prozivci, na Paliću, u Bajmoku i u Čantaviru.

Bez odnošenja smeća (ponedeljak i utorak)

JKP "Čistoća i zelenilo" prva dva dana naredne sedmice neće odzvoziti otpad iz domaćinstava na teritoriji grada Subotice, osim u Hajdukovu i Bačkim Vinogradima gde će se odnošenje vršiti putem žutih  tipskih vreća. Takođe u ponedeljak i utorak neće raditi ni Gradska deponija.

Autobusi na gradskim linijama po nedeljnom rasporedu

Autobusi Suboticatransa na gradskim i prigradskim linijama tokom prazničnih dana će saobraćati po redu vožnje za nedelju. Linija za Beograd neće saobraćati dok će linija za Segedin saobraćati po redu vožnje za radni dan.

Parking se neće naplaćivati (ponedeljak i utorak)

Javno komunalno preduzeće "Parking" prva dva daredne sedmiceneće naplaćivati  parkiranje u gradu, a neće raditi ni reklamacije i blagajne Preduzeća.

Sportsko-rekreativni objekti

Za vreme praznika većina objekata JKP "Stadion" će raditi po uobičajenom radnom vremenu. Izuzetak su Stonoteniski centar i bazen u Dudovoj šumi koji u ponedeljak u utorak neće raditi, dok će ostali objekti raditi po uobičajnjenom radnom vremenu.

Supermarketi rade po uobičajnjenom radnom vremenu

Svi maloprodajni objekti Trgoprometa, market Maxi i supermarketi Idea i Rodić, sva tri praznična dana radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Pošte će raditi samo u supermarketu "Rodić" i na gran. prelazima

Pošte će sutra i u ponedeljak biti zatvorene, osim pošte u Rodiću, koje će raditi kao ovaj supermarket i na graničnim prelazima koje će biti otvorene non stop.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 8702
Povezane teme

neradni dani za praznike

javna preduzeća

dan državnosti

radno vreme

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.