Komentara: 0
Pregleda: 3321

Radnici DTD čiste otvorene kanale

28.10.2011. u 17:25h
Izvor: RTV Yueco
Radnici DTD čiste otvorene kanale

U toku su radovi na čišćenju otvorenog kanala u naselju Zorka. Kanal se nalazi na uglu Bezdanske i Vukovarske ulice I dugačak je kilometar I po. U planu je da se očiste još četiri kanala u mesnim zajednicama Veliki Radanovac, Makova sedmica,Željezničko naselje I Novo selo.

U naselju Zorka kažu da pri svakoj jačoj kiši dolazi do plavljenja ovog dela naselja. Prošle godine je bio toliko pod vodom da se čak jedna kuća I srušila.

Kanal je poslednji put čišćenjen pre 20 godina. Bio je zarastao u korov I šiblje I prepun smeća. Usled svake kiše je opterećivan površinskim vodama, tako da je ufrožavao ovaj deo naselja.

Iz gradskog budžeta I preko Fonda za žaštitu životne sredine obezbeđen je novac za čišćenje otvorenih kanala, izgradnju novih kanala, pravljenje poveza I potisnih vodova za četiri kanala. Obezbeđeno je milion dinara.

Glavni problem u Subotici je što se nalazi u depresiji I kada je počela da se gradi kanalizaciona mreža postojeći kanali su zatrpavani. U gradu najavljuju da će u narednom periodu pokušati da dovedu u red što veći broj kanala.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3321
Povezane teme

čišćenje kanala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.