• Pregleda: 3102

Radio Subotica u novom prostoru

Posle 35 godina podstanarstva, Radio Subotica se 1. jula ove godine preselila u nov prostor u Parku Rajhl Ferenca 1-8.(ulaz preko od Pošte 2, gde je i Vojni odsek).
Radio Subotica u novom prostoru

Najstariji radio u gradu morao je da se preseli jer je im Nacionalna služba za zapošljavanje otkazala ugovor o zakupu,a u NSZ najavljuju da će objekat u ulici Jovana Mikića 12 renovirati i preseliti službu u taj prostor.

- Za 45. rođendan Radio Subotica je u gradskom poslovnom prostoru, dakle kod svoje kuće, što je veoma bitno za stabilnost rada, kaže Toni Bedalov, direktor Radio Subotice. - Adaptirano je 330 kvadrata korisnog prostora, sa dva nova studija za emitovanje i dve montažne jedinice, uvedena potpuno nova strujna, računarska i telefonska mreža, a signal do predajnika stiže digitalnim putem.  Obnovljen je i deo računarske i studijske tehnike, postavljen video nadzor i alarmni sistem,a redakcijama je obezbeđen nov nameštaj, montirane su klime, zavese, dakle sve za komforan rad novinara, ističe Bedalov.

Odeljenje marketinga i administracija nalaze se na samom ulazu u zgradu na prizemlju, dok su redakcije i studiji na prvom spratu, levo. Svi zaposleni imaju nove, direktne telefonske linije sa centralnim brojem 654-100, dok su telefoni za javljanja slušalaca u program ostali isti - 552-600 (program na srpskom jeziku) i 552-001 (program na mađarskom jeziku).

U Radiju kažu da narednih nedelja slede još podešavanja raznih tehničkih detalja, a da će svečano otvaranje novih prostorija biti upriličeno za Dan grada 2013. godine

Izvor: SuMedija

povezane teme

4
bukin Odgovori
Ni jedan komentar do sada. Eto koga i koliko vi interesujete.
Aleksa Odgovori
Dajte Bukin, sklonite se sa naših sajtova, slušajte Radio Šabac.
bukin Odgovori
@Aleksa: Rastumaci to "nasih sajtova" pa cu ti ja objasniti ko si i ciji si ti.
Inace slusao sam Radio Sabac ali vise nemam potrebu. Bolje narodnjake pronalazim na lokalnim subotickim stanicama a i po diskotekama.
Evo u ovom momentu samo su nasa dva komentara a dobio si i dobre ocene. Ti se mene kanda zazeleo pa nemozes da odolis i nikome nije jasno sta si hteo. Hoces da zabranjujes. Malo MORGEN.
nezaposlen Odgovori
NSZ Otkazala zakup radio Subotici,bruka i sramota da radio Subotica nema svoje prostore,šta radi lokalna uprava ako nemože jedan prostor poklonit radio Subotici,bitno je da je ČAKANJ,KARADŽIĆ,MATKOVIĆ...... dobili od grada prostore pa izdaju u zakup, bogate se na račun građana.Pitam se odakle NSZ prostori za izdavanje u zakup,sad mi je jasno čime se NSZ bavi,nije ni čudo što je 30 hiljada subotičana nezaposleno,moj predlog ukinuti NSZ i tako nesluži ničemu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.