Komentara: 15
Pregleda: 3509

Računi na jezicima manjina

04.03.2011. u 14:39h
Izvor: RTV Yueco
Računi na jezicima manjina

"Elektrovojvodina" juče je zvanično obavestila pokrajinskog ombudsmana da je usvojila preporuku ove institucije da obrazac računa za utrošenu električnu energiju i tekst obaveštenja na njegovoj poleđini građanima bude dostupan i na jezicima koju su u službenoj upotrebi na teritoriji AP Vojvodine.

Odluci "Elektrovojvodine" prethodila je predstavka podneta pokrajinskom ombudsmanu u kojoj se ističe da je njenom podnosiocu poštovanje obaveza i pravovremeno izmirivanje dugova za struju otežano zbog toga što ne razume stavke i uputstva na obrascu računa za utrošenu električnu energiju.

Pokrajinski ombudsman se potom obratio "Elektrovojvodini" i sa njenim predstavnicima održao sastanak kako bi se pronašlo odgovarajuće rešenje koje bi efikasno i dugoročno rešilo, odnosno predupredilo ovakve situacije u budućnosti.

Svim kupcima električne energije na konzumnom području AP Vojvodine biće dostavljen obrazac računa za utrošenu električnu energiju preveden na jezike nacionalnih manjina koji su u službenoj upotrebi na teritorijama opština na kojima žive pripadnici nacionalnih manjina.

Obrasci će se građanima dostaviti čim budu prevedeni i odštampani, a ovi prevodi biće dostupni i na sajtu "Elektrovojvodine".

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 3509
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.