Komentara: 1
Pregleda: 3665

Računarska pismenost na visokom nivou

26.11.2009. u 12:12h
Izvor: RTV Yueco
Računarska pismenost na visokom nivou

Dve trećine Subotičana koji su u potrazi za poslom ostavili biografiju u bazi sajta poslovi.infostud.com smatra da je njihova računarska pismenost na visokom nivou i dobro barata Internetom, programima za rad sa dokumentima ili obradu slike.

Subotičani najčešće govore jedan strani jezik, dok se svaki peti sugrađanin koji je ostavio CV u bazi biografija sajta služi sa dva strana jezika. Po istom istraživanju svaki deveti Subotičanin govori tri i više stranih jezika. Na osnovu analize oglasa na sajtu poslovi.infostud.com najtraženija kategorija posla u Subotici je trgovina za koju je tokom godinu dana objavljena četvrtina od ukupnog broja objavljenih oglasa, a najčešće u potrazi za prodavcima i agentima prodaje. Na drugom mestu po traženosti kandidata je kategorija srednji menadžment, za koju je bila objavljena desetina oglasa, a najčešće su to bili oglasi za menadžere prodaje.

Svega jedna trećina naših sugrađana je pohađala neku vrstu dodatne obuke izvan formalnog obrazovanja iako je nedavno sprovedeno istraživanje na sajtu znanje.infostud.com pokazalo da preko 90% ispitanika smatra da im je obuka koju su pohađali pomogla prilikom zapošljavanja i napredovanja u karijeri.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3665
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.