• Pregleda: 5376

PzGS: Grade se kontejnerska naselja za migrante; Ivanišević: Neistiniti navodi, nema širenja kapaciteta za migrante

PzGS: Grade se kontejnerska naselja za migrante; Ivanišević: Neistiniti navodi, nema širenja kapaciteta za migrante

U saopštenju Pokreta za građansku Suboticu, pod nazivom "Posle stanova i kontejnersko naselje" navodi se da po njihovim saznanjima postoji novi projekat u kojem se planira povećanje smeštajnih kapaciteta za boravak migranata. Na ovo saopštenje reagovao je Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koji je odbacio takve navode.

U nastavku prenosimo izvorno saopštenje Pokreta za građansku Suboticu, a zatim i komentar državnog sekretara.

* * * * * * * * * *

Još se redovno nije ni stišala bura oko izgradnje stanova za migrante u Subotici, već se priprema novi projekat za izgradnju objekata za smeštaj migranata na teritoriji Subotice. 

Prema saznanjima Pokreta za građansku Suboticu, republički organi planiraju po hitnom postupku da izgrade kontejnersko naselje za smeštaj migranata u Subotici. Lokacija na kojoj bi kontejneri bili postavljeni se nalazi na Karađorđevom putu, na parceli koja je u državnoj svojini, za Subotičane poznata kao  kasarna na Halaškom putu. Šokirani smo sa činjenicom da se neposredno u susedstvu najveće osnovne škole u Subotici, osnovne škole „Sečenji Ištvan“ sprema izgradnja kontejnerskog naselja za smeštaj migranata. Pokret za građansku Suboticu se oštro protivi bilo kakvom proširenju kapaciteta na teritoriji grada Subotice za migrante, nadalje smatramo da poslušnost lokalne vlasti u svemu što se nameće iz Beograda protivno jasno izraženoj volji Subotičana prevazilazi svaku meru. Zahtevamo od lokalnih funkcionera i stranaka na vlasti,  da hitno zaustave realizaciju projekta postavljanja kontejnera za smeštaj migranata u Subotici.

// Kraj saopštenja Pokreta za građansku Suboticu

* * * * * * * * * *

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i zamenik predsednika Radne grupe Vlade Republike Srbije za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova, dr Nenad Ivanišević, je povodom istupanja u javnosti „Pokreta za građansku Suboticu“ u vezi sa smeštajem migranata u Subotici, izjavio da je reč o netačnim i zlonamernim izjavama usmerenim, pre svega, protiv gradskih vlasti i Vlade Republike Srbije, koje za cilj imaju širenje panike među Subotičanima i skretanje pažnje sa rešavanja pravih problema.

- „Pokret za građansku Suboticu“ izneo je niz neistina o gradnji dodatnih smeštajnih kapaciteta za migrante u Subotici. Vlada Republike Srbije se od samog početka migrantske krize ponašala odgovorno, pre svega vodeći računa o interesima građanima Srbije - izjavio je Ivanišević. - Nema potrebe za povećanjem smeštajnih kapaciteta za migrante i niko ne planira gradnju novih prihvatnih centara, naglasio je Ivanišević uz napomenu da su, zahvaljujući naporima pre svega pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, svi ilegalni migranti koji su boravili van zvaničnog sistema prihvata u Beogradu, Šidu i Subotici premešteni u odgovarajuće, postojeće prihvatne centre na drugim lokacijama.

Ivanišević je naglasio da je Radna grupa Vlade Republike Srbije od prvog dana migrantske krize u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima opština i gradova u Srbiji koji su se našli na migrantskoj ruti upravo u cilju efikasnog upravljanja migrantskom krizom i rešavanja konkretnih problema na terenu.

- Vlada Republike Srbije nije donela nijednu odluku bez konsultacija sa predstavnicima lokalnih samouprava i planira da nastavi odgovornu i humanu politiku, ali uz čvrst i jasan stav da su građani Srbije, njihova dobrobit i bezbednost na prvom mestu. - zaključio je Ivanišević

// Kraj saopštenja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
goralma Odgovori
Prizbaj ljudima da je pre neki dan doneseno jos novih cebadi, jastuka, pokrivaca...sto znaci da selis migrante is migrantskog centra koji sezatvara u Sidu i sada ces ih naseliti u Suboticu! Urnisaces ovaj nekada lep i miran grad.
Safet
Ne razumem sta je sporno da se ljudima da cebad hrana lekovi namirnice osnovno ljusko pravo je pravo na slobodno kretanje i zivljenje ako ti ne mozes da zivis pored hrvata madara i sirijaca onda ovo nije grad za tebe ovo je grad slobode ljubavi i tolerancije <3
Овца за шишање Odgovori
Пошто си одбранио АВ и владу Србије (в је НАМЕРНО малим словима), Иванишевићу, стеко си право на кркањац са булументом у Матије Корвина 5-7, на рачун грађана, због предузетје, како си већ и навикао!
Kis Ervin Odgovori
Nenad Ivanišević već u svojoj prvoj rečenici svog saopštenja o pomenutoj izgradnji govori kao o gotovoj činjenici: "Pokret za građansku Suboticu izneo je niz neistina o gradnji dodatnih smeštajnih kapaciteta za migrante u Subotici." Međutim Ivanišević kaže, da u vezi ove činjenice PGS izneo neistine. Dakle suštinu tvdrnje PGS-a Nenad Ivanišević ne da nije demantovao, već je to veoma jasno potvdio! Sve ostalo u saopštenju NI-a je slab pokušaj da se objasni nešto što i on sam zna da se ne može objasniti.
Hvala Nenade!
jim Odgovori
Pod hitno početi skupljati potpise za peticiju!
Ne dozvolimo još jedan TUK u gradu!
Safet
Ahahaha potpisima protiv tipicno suboticki
Milan024 Odgovori
Odabranima Suboticu, od Nenada Ivaniševića, i njemu sličnih !!
Milan Odgovori
Sramota Ivanisevicu unistices ovaj prelep grad samo ih naseljavjaj i sledeci talas od od 6 hiljada koji nadolaze sve u Suboticu neka nocu i danju niko ne sme da se seta po gradu ni mladi a i starije osoblje.Sto vise da ih navuces u grad i onda se posle cesi po procelavoj glavi koja ne razmislja trenutno i inace samo da bih nesto uradio.Ako vec radis nesto odradi kako treba.Strasno!
Sebastijan Odgovori
Tako...samo ih nastanjujte I prikupljajte u Subotici. A I sami znate kakve su do sada napade odradili sto na gradjane,sto na njihovu imovinu. Sramota!! Trebamo mi,kao I Francuzi 2015 godine,da ih lepo skupimo na jednu gomilu,organizujemo teretni avion,I da ih spakujemo u njega I pravac kuci. E to je prava stvar. U suprotnom....naj****li smo.
Vucicu pederu Odgovori
A da ih smestimo kod Vulina i Ivanisevica u dvoriste malo????
Milan Odgovori
Samo ih nakupi Ivanisevicu neka nas isele iz rodnog Grada.Stamota veca ne moze biti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.